Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Κοινές δράσεις προβολής -προώθησης προϊόντων ή και υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου Go Brand

GoBrandMilano01_F-1209824888

Η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσίασε το cluster Aegean Cuisine στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTO FOOD

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο σημαντικός ρόλος των συνεργασιών στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προσέγγιση νέων αγορών. Μέσα από ενιαίο περίπτερο στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTO FOOD, που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 9 Μαΐου στο Μιλάνο της Ιταλίας, εκπρόσωποι των δικαιούχων της Πράξης με το ακρωνύμιο Go Brand και επιχειρήσεων από τους 10 συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters) προέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην Κύπρο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Χίο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσίασε το cluster Aegean Cuisine, στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας, αλλά και προϊόντα οινοπαραγωγών των Κυκλάδων, μέσω του cluster Κυκλαδικού Οίνου.

GoBrandMilano02_F439178686

Επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρήσεων από άλλες χώρες και επιδιώχθηκε η σύναψη συνεργασιών προκειμένου τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα να προωθηθούν στη διεθνή αγορά. Η εξωστρέφεια των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων ενισχύθηκε ιδιαίτερα από την παρουσίαση που έκαναν οι εκπρόσωποι των δικαιούχων σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους, opinion leaders και bloggers αναδεικνύοντας τον πλούτο, τη διατροφική, ιστορική και πολιτιστική αξία της γαστρονομίας των περιοχών αυτών.

GoBrandMilano03_F-39069738

Τηρήθηκε φάκελος με τα στοιχεία των επαγγελματιών που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν μέσα από τα 10 clusters, τα οποία θα αξιοποιηθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο από τους δικαιούχους του έργου. Τέλος, σε μία παράλληλη εκδήλωση γευσιγνωσίας, προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και top byers που επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να γευθούν συνταγές από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Χίο, την Κρήτη και την Κύπρο, τις οποίες επιμελήθηκαν διακεκριμένοι chef του δικτύου Aegean Cuisine από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!