Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Κυριάκος Θωμάς: Με άσχετες διατάξεις νόμων, εγκυκλίων και αποφάσεων με προφανή στόχο τον εντυπωσιασμό επανέρχεται ο κ. Καπάκης

THOMAS

Αξιότιμε κ. Γ. Καπάκη,

Επανέρχεστε σήμερα 2 Μαΐου 2015 με μια επιστολή (που φέρει ημερομηνία σύνταξης 31 Μαρτίου 2015!!!) σε ένα θέμα που έχει κατ’επανάληψη απαντηθεί. Επικαλείσθε άσχετες διατάξεις νόμων, εγκυκλίων και αποφάσεων με προφανή στόχο τόσο τον εντυπωσιασμό, όσο και την προσπάθεια να κρυφθεί η ένδυα θέσεων και προτάσεων από την πλευρά σας. Με προφανή στόχο να είστε στην επικαιρότητα χωρίς να λέτε τίποτα για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανάγκες του Δήμου μας και κυρίως της τοπικής μας κοινωνίας.

Έρχεσθε 2 ημέρες μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να θέσετε θέμα εισηγήσεων όταν αυτές σας έχουν δοθεί εγκαίρως, έχουν αναρτηθεί στην προσωπική μου ιστοσελίδα, έχουν διανεμηθεί στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι οι δημότες τις έχουν διαβάσει εκτός από  εσάς.

Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι στις εισηγήσεις έχουν ενσωματωθεί και οι αντίστοιχες εισηγήσεις-αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων όπως της οικονομικής επιτροπής, του προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών κτλ όπου αυτές υπάρχουν, έχουν δε δοθεί έγκαιρα και σε κάθε περίπτωση όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου ο οποίος είναι σύμφωνος με τον πρότυπο κανονισμό που έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αν δε,  πιστεύετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί με νομότυπο τρόπο παρακαλώ να προσφύγετε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αποτελεί τον ελεγκτή νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και όχι να προσπαθείτε δια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δημιουργείτε εντυπώσεις σε μια σαφή προσπάθεια να κρύψετε την ένδυα θέσεων και να βρίσκεστε στην επικαιρότητα χωρίς να λέτε απολύτως τίποτα.

Απολύτως τίποτα για τα καυτά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και ευρύτερα το Νησί μας. Θέματα βέβαια για τα οποία  κατά κανόνα ψηφίζετε λευκό………

Θα περίμενα όμως μετά από ένα τόσο σημαντικό συμβούλιο, να προσπαθούσατε να ενημερώσετε τους πολίτες για όσα τόσο σημαντικά συζητήθηκαν.

Απέχετε όμως και είναι απορίας άξιον γιατί.

Γιατί ας πούμε τηρείται σιγή ιχθύος για το γεγονός ότι κρυφές συμβάσεις που έχουν συναφθεί από το 2001 από τον Δήμο Κορθίου με σκοπό την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και είναι πιθανό να επιβαρύνουν σήμερα τον Δήμο μας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μένουν ασχολίαστες από εσάς;;

Γιατί κ. Γ Καπάκη;

Οι πολίτες της Άνδρου θα περιμένουν μια απάντηση…

                                                                               Κυριάκος Αθ. Θωμάς

 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. ΜΠΑΤΣΙΩΤΗΣ

  Λυπάμαι για αυτή την δημοτική αρχή , έβαλε απέναντι της όλους τους κάτοικους του πρώην δήμου υδρουσας και γενικότερα της Άνδρου ,διότι αντί να εξομαλύνει και να βρει λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών για την Άνδρο ,αντίθετα έχουν έναν ξύλινο λόγο ,είναι ψεύτες ,έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία σαν δημοτική αρχή , λένε ασύστολα ψέματα ότι τάχα που θα πάνε τα σκουπίδια εφέτος θα είναι στους δρόμους ειδικότερα ο κ.θωμας τα διαδίδει αυτά λες και ο ΧΥΤΥ μόλις οροθετηθεί θα γίνει και άλας δεν θα μεσολαβήσουν κάποια χρόνια τουλάχιστον 2-3 . μια άλλη αλήθεια που ακούσθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Σύρου , ο ΧΥΤΑ στην Σύρο είναι εντός NATURA ,εντός αρχαιολογικής ζώνης ,εντός ζώνης οικισμού ,και ρωτάω κύριε δήμαρχε γιατί όχι Σταυροπεδα !!! γιατί όχι στενό Τήνου Άνδρου ,μήπως δεν είναι βιομηχανική περιοχή η Σταυροπεδα από το ΥΠΕΚΑ βλέπε χρήσης γης Άνδρου !!!! τη συμβαίνει !!!! γιατί μπήκε η πλουσκα το 2012 στις προτεινόμενες θέσεις !!! αφού δεν ήταν πριν το 2012 στις προιγουμενες μελέτες !!!!! εξαντλήθηκαν οι θέσεις τότε κατά σειρά !!!!!! ο αντιδήμαρχος Άνδρου το 2012 παραδέχεται ότι η πλουσκα ήταν πολιτικοί απόφαση !!!! εσείς το λάθος το συνεχίζεται !!! μήπως υπάρχουν οικονομικά κίνητρα!!!! Ας πούμε ανεμογεννήτριες θα λογοδοτήσετε κύριοι το υπόσχομαι στους συντοπίτες μου , για την Άνδρο ρε γαμώτο

  Reply
 2. ΜΠΑΤΣΙΩΤΗΣ

  Η θαλάσσια μεταφορά των απορριμμάτων από νησιά που δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ σε αυτά όπου λειτουργούν τέτοιοι χώροι επελέγη ως άμεση λύση για την άρση του αδιεξόδου σε νησιά του Αιγαίου.

  Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υπουργό Νίκο Βούτση με τη συμμετοχή δημάρχων των νησιών που διοικητικά ανήκουν στις περιφέρειες Νότιου και Βόρειου Αιγαίου. Συμφωνήθηκε οι ΦΟΔΣΑ (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) που διαχειρίζονται ΧΥΤΑ και οι δήμαρχοι στους Δήμους των οποίων υπάρχουν ΧΥΤΑ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους εξυπηρετώντας, προσωρινά, δήμους που δεν διαθέτουν τέτοιους χώρους.

  Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο νότιο Αιγαίο χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων λειτουργούν σε Ρόδο, Καστελόριζο, Τήλο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Κάρπαθο, Κω, Αστυπάλαια, Φολέγανδρο, Πάρο, Μύκονο, Αμοργό, Κίμωλο, Ανάφη, Κύθνο, Σέριφο, Ίο και Σύρο. Στο βόρειο Αιγαίο ΧΥΤΑ διαθέτουν η Λέσβος, η Χίος, η Λήμνος, οι Φούρνοι και δύο η Σάμος.

  Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει και δεν πρέπει να πληρώνει πρόστιμα λόγω της αδιαφορίας, της ανεπάρκειας, και όποιων άλλων λόγων που διαιώνισαν την απαράδεκτη και ατελέσφορη επί δεκαετίες κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα νησιά, κυρίως του Νότιου Αιγαίου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η σημερινή σύσκεψη δεν έγινε για να συζητηθούν μια ακόμα φορά τα προβλήματα, αλλά για να δρομολογηθούν και μάλιστα άμεσα λύσεις, που θα στοχεύουν στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων, στην ανάκτηση υλικών στην πηγή παραγωγής τους και εν συνεχεία είτε στην επαναχρησιμοποίησή τους, είτε στην ανακύκλωσή τους και ειδικότερα για το οργανικό υλικό την κομποστοποίησή του. Κάλεσε τους δημάρχους αλλά και τους συναρμόδιους της κεντρικής Διοίκησης να τρέξουν, να επισπεύσουν και να κλείσουν εκκρεμότητες και καθυστερήσεις ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος και απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων που μένουν αναξιοποίητοι, είτε καθυστερεί ουσιαστικά η απορρόφησή τους, πόροι που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την ανάσχεση της ανεργίας.

  Σε μακροπρόθεσμη προοπτική, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, εντός 1,5 μήνα να διαμορφωθεί με τη συνεργασία των δήμων και της περιφέρειας σχέδιο δράσης επί της μεταφοράς, προεπεξεργασίας, και ενδιάμεσης μεταβατικής λύσης. Το σχέδιο θα κινείται στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση με τη μέγιστη διαλογή στην πηγή και προδιαλογή βιοαποβλήτων, ανάκτηση υλικών και ελαχιστοποίηση της διάθεσης

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!