Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

«Κύριε Λοτσάρη δεν είναι κακό που η δημοτική μας αρχή σας έφερε «στο πιάτο», χρηματοδοτήσεις περισσότερο από 12 εκ. ευρώ»

 received_497537934424373

Διαβάζοντας την «ανοικτή επιστολή» του κ. Λοτσάρη προς όλους, ακόμα και τους επισκέπτες,  σχετικά με τα έργα αποκατάστασης του δημοτικού σταδίου Άνδρου «Ιωάννης Μ. Γουλανδρής»,  εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος την πλήρη άγνοια του σχετικά με το θέμα, που σχολιάζει, αλλά και την συμπεριφορά του, που θυμίζει αντιπολιτευτική τακτική και μάλιστα επικίνδυνη, αφού αν προχωρήσει σε αυτά που αναφέρει, κινδυνεύει να τιναχτεί η χρηματοδότηση στον αέρα.

Η συνέχεια και η συνέπεια στη διοίκηση ενός δήμου είναι πρωταρχική σημασίας, προκειμένου  να περιορίζονται  τα προβλήματα και να γίνονται βήματα ανάπτυξης για το νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργήσαμε σαν δημοτική αρχή και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα, που ήδη έχουν μπει σε χρηματοδότηση και τροχιά υλοποίησης, αλλά και σε όποιο άλλο μας ζητηθεί.

Κύριε Λοτσάρη, δεν είναι κακό, που η δημοτική μας αρχή σας έφερε «στο πιάτο», χρηματοδοτήσεις περισσότερο από 12.000.000 εκατομμύρια ευρώ και αν βάλουμε και την έγκριση ΜΠΕ του ΧΥΤΥ, προσθέτουμε και άλλα 7.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Μη βιαστείτε να απαξιώσετε αυτά τα μεγέθη, απλά αναλογιστείτε εσείς πόσα χρήματα φέρατε στο νησί, σαν έπαρχος επί πενταετία.
Θα ήταν λοιπόν συνετό και ωφέλιμο, αντί να ψάχνετε να βρείτε μάταιες  δικαιολογίες για προβλήματα σε μια χρηματοδότηση ή σε μια πρόταση, οφείλετε να προσπαθείτε, είτε με τις υπηρεσίες σας, είτε με τους συνεργάτες σας, είτε με εκείνους, που δούλεψαν για τη συγκεκριμένη πρόταση, να βρείτε την κοινή συνισταμένη για να προχωρήσει το όποιο έργο, που μόνο όφελος θα έχει για το νησί.

Μην ενοχλείστε,  που οι χρηματοδοτήσεις έρχονται από μια προηγούμενη δημοτική αρχή, θα έχετε την ευκαιρία και είμαστε σίγουροι, να φέρετε ακόμα περισσότερες επί δικιά σας θητείας,  για το καλό της Άνδρου.

Όσον αφορά τώρα τα σχόλιά σας κ. Λοτσάρη στην ανοικτή σας επιστολή προς πάντες, για την  χρηματοδότηση του σταδίου και την ένταξή του  στο πρόγραμμα Φιλόδημος της πράξης,  «Εκσυχρονισμός δημοτικού  σταδίου Άνδρου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου στο γήπεδο 5Χ5 της Καπαριάς», θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω.

1.   Η ένταξή μας στο έργο βρίσκει σύμφωνη την Γ.Γ. Αθλητισμού και οίδιος ο υφυπουργός υπογράφει την ένταξή μας στην χρηματοδοτική αυτή πρόταση.  Αυτό για να γίνει σημαίνει, ότι η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου και οι σύμβουλοι του Υπουργού, είχαν στα χέρια τους  μιαμελέτη, ένα πλήρες τεχνικό δελτίο με ακριβή ανάλυση προμηθειών, έργωνκαι κόστους.   Είναι αυτονόητο ότι υπήρξε εκ μέρους του δήμου όλη η απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να ενταχθούμε στη χρηματοδότηση, διαφορετικά ο Υφυπουργός δεν θα υπέγραφε την σύμφωνη γνώμη του για την ένταξή μας  και  να την προωθήσει στο ΥΠΕΣ προς τυπική τελική ένταξη.

2.  Το ποσό που μας εγκρίθηκε είναι  595.383,75 ευρώ πλέον ΦΠΑ 142.892,10 ευρώ, αναφέροντας ο Υφυπουργός,  «συμφωνούμε με την ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις  επιλεξιμότητας της παραγράφου 4 της πρόσκλησης», για τον δήμο Άνδρου.

3. Αναφέρεστε κ. Λοτσάρη, ότι  δεν έχει υπολογιστεί το 18% εργολαβικό όφελος και 15% τα απρόβλεπτα του εργολάβου.  Πολύ καλά έγινε αυτό,  διότι η συγκεκριμένη υποβολή πρότασης, αφορά περισσότερο την  προμήθεια υλικών και λιγότερο έργου και κατά συνέπεια εντάσσεται στις προμήθειες και ως εκ τούτου,  δεν υπάρχει ούτε εργολαβικό όφελος ούτε απρόβλεπτα εργολάβου.

4.  Με μεγάλη σιγουριά αναφέρεστε ότι δεν έχουμε περάσει το θέμα από δημοτικό συμβούλιο για σύμφωνη γνώμη του σώματος για ένταξη στοσυγκεκριμένο πρόγραμμα.
Είναι πολύ  λυπηρό,  που τόσο αβίαστα μπορείτε και γράφετε ανακρίβειες, χωρίς να υπολογίζετε το κόστος των γραφομένων σας, ως  εν ενεργεία δήμαρχος.
Φυσικά!!!  και έχουμε πάρει την σύμφωνη γνώμη και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται.
5.  Θα ήθελα να σημειώσω επίσης κ. Λοτσάρη, ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά αλλαγή στη πρόταση, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, καθότι η υποβολή προτάσεων έχει λήξει προ πολλού και το σημαντικότερο  έχει υπογράψει ο Υφυπουργός τη σύμφωνη γνώμη του για  την ένταξή μας.
Οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες καθυστερήσεις ακόμα και απένταξη του έργου.

Κλείνοντας θέλω να σημειώσω ότι δεν θριαμβολογούμε για τους εαυτούς μας, αλλά για ένα έργο που κέρδισε το νησί μας και αυτό είναι προς όφελος όλων.

Θεοδόσης Σουσούδης

Διαδώστε!

3 Σχόλια

 1. Κωστας

  Εφυγε το Θεοδόσιος & τώρα έγινε Θεοδόσης;;;

  Ο Θεοδοσης δεν μπορεί να το πιστεψει αυτό που έπαθε!!! έχασε απο τον Λοτσάρη και τον Γιαννίση και τωρα βγάζει φωτογραφίες στα όρη στα βουνα ψηλά- ψηλά οπως αυτη που ειναι πανω απο την Χρυσή Αμμο, κυριε πρωην φτανει πια δεν πειθεις με τιποτα πλέον

  Reply
 2. ΣΤΟ ΜΟΥΤΟΥΛΑ

  Θεοδόσης ή Θεοδόσης ή Σουσούδης ή απλά ο Δήμαρχος Άνδρου, απήλθε και τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις των έτοιμων προς υλοποίηση έργων μιλούν πλέον. Όπως κόμπαζε ο Γιαννίσης, Δήμαρχος φαίνεσαι αφού αποχωρήσεις και αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει με τον Θεοδόση. Κάποιοι άλλοι τσάμπα έπαιρναν τον μισθό του Επάρχου για 5 χρόνια και η παντελής έλλειψη έργων έδωσε καρπούς πρόσφατα: έπνιξε την ΒΑ Άνδρο. Για τα έργα τους αυτό το δίμηνο (ενδεικτικά): το βουνό σκουπιδιών λίγο πιο κάτω από το Γυμναστήριο που αθλούνται οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, τα χώματα και οι πέτρες στον δρόμο προς το λιμάνι (μήπως ξεμπερδεύουν αρμοδιότητες με το άλλο» άξιο» τέκνο της Άνδρου, τον Λάσκαρη;), η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ για το κτίριο του Επαρχείου στην Αγορά (τώρα γιατί δεν το φτιάχνει, αφού ανήκει στον Δήμο;;;;;;).
  Τέλος, ο Θεοδόσης είναι στην Άνδρο, παρών στις εκδηλώσεις του τόπου. ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

  Reply
 3. Franjesko Kallis

  Δεν επιθυμώ να κρίνω – πολύ δε περισσότερο να κατακρίνω – κανέναν απο τους δύο εκλεκτούς συμπολίτες μας, που παράλληλα έθεσαν εαυτούς στην Κρίση του ίδιου του Ανδριώτικου λαού, και υπερψηφίστηκαν απο αυτόν στις δύο τελευταίες Εκλογικές αναμετρήσεις για τον Δήμο της Άνδρου.
  Πολύ δε περισσότερο ΔΕΝ θα το κάνω για τις όποιες επιτυχημένες αποφάσεις και πράξεις αυτοί έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν – αναφερόμενος στον κύριο Λότσαρη.
  Επιτρέψτε μου όμως ως Ανδριώτη Μελετητή – Μηχανικό , μέλος του Τ.Ε.Ε. και του Σ.Α.Δ.Α.Σ. να έχω βαρύνουσα άποψη στο θέμα Προγραμματισμού Έργων για όλη την Άνδρο και την αντίστοιχη αποτελεσματικότητα (τα τελευταία 20-25 χρόνια) τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Επαρχείου. Παρ” ολα αυτά ούτε για αυτήν θα μιλήσω σήμερα.
  Θα αναφερθώ σε θέμα σοβαρό αλλά με δυσάρεστη κατάληξη, στην οποία Δυστυχώς εμπλέκεται ο πρώην Δήμαρχος κος Σουσούδης , με εξαιρετικά αρνητική συμβολή – το θέμα του Αθλητικού Σωματείου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» (Πανανδριακός Αθλητ. Όμιλος) και των εγκαταστσάσεων – Εντευκτηρίου του. Ως ιδρυτικό μέλος του και για μερικά χρόνια Γραμματέας του Δ.Σ. του αισθάνθηκα υπερήφανος που καταφέραμε να το επανιδρύσουμε το 2002 – με έτος αρχικής ίδρυσης του το 1971 – με προεξάρχοντα και «ψυχή εμνευσμένη» τον συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Πατέστα (για πολλά χρόνια ομογενή επιχειρηματία στις ΗΠΑ). Αυτός ήταν η «πηγή έμπνευσης» τόσο το 1971 όσο και το 2002, ο άνθρωπος που μας ξεσήκωνε, αυτός που αγαπώντας την νεολαία και ατυχώντας ο ίδιος να γίνει γονέας , θέλησε να γίνει «γονέας» για ΟΛΑ τα Ανδριωτάκια. Και που πικραίνονταν όταν μερικά απο αυτά αποκλείονταν απο τους ιθύνοντες του άλλου αθλητικού σωματείου , και έμεναν ΕΚΤΟΣ γηπέδων. Έστι πέρα απο την επανίδρυση του «ΠΗΓΑΣΟΥ» οραματίστηκε να φτίαξει Εντευκτήριο και Κλειστό-προφυλαγμένο χώρο άθλησης και εκγύμνασης, έτρεξε παρακαλώντας δημάρχους και επάρχους και κατάφερε τελικά να παραχωρηθούν με Έγγραφο Συμφωνητικό τρεις απο τους κενούς χώρους-φατνώματα που προκύπτουν απο την φέρουσα κατασκευη των κερκίδων (απο Ο.Σκυροδεμα, με δάπεδο απο χώμα) και δαπανώντας ο ίδιος άνω των 45000 Ευρώ , μαζί με μικρές χορηγόιες κατάφερε το Ακατόρθωτο – να κατασκευάσει και εξοπλίσει όχι μόνο ένα Γραφείο- Εντευκτήριο αλλά και ξεχωριστή αποθήκη Αθλητικού υλικού αλλά και ξεχωριστό χώρο Χειμερινής-προστατευμένης Εκγύμνασης και Αναψυχής-ελευθέρου χρόνου (με τραπέζι πιγκ-πογκ κ.αλ.). Δυστυχώς όμως «ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» της Δημοτ. Αρχής του κου Σουσούδη , που απο το 2017 ΑΠΑΙΤΗΣΕ την Επιστροφή των χώρων αυτών στον Δήμο !!! Με ποιό όμως δικαίωμα όταν αυτοί ήταν επίσημα Παραχωρημένοι, διαμορφώθηκαν απόλυτα με Δαπάνες του Σωματείου και ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (Οικονομική ή άλλη) ???
  Επομένως ο κος Σουσούδης οφείλει να Λογοδοτήσει για την απρέπεια αυτή και να ζητήσει Συγνώμη για όσους προσέβαλε, μεταξύ αυτών και τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους !!!

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!