Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Κλειστές οι σχολικές δομές στα νησιά των Κυκλάδων

Σε απόγνωση έχει φέρει μαθητές και γονείς των γυμνασίων και λυκείων των Κυκλάδων η απόφαση να κλείσουν οι σχολικές δομές λόγω πανδημίας και να διακοπούν τα δια ζώσης μαθήματα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι σε αρκετά νησιά δεν υπάρχει κανένα απολύτως κρούσμα και τα σχολεία θα μπορούσαν να λειτουργούν, τουλάχιστον για κάποιες τάξεις του Λυκείου.

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για το θέμα. Η πρώτη έχει τίτλο: «Διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων στο Γυμνάσιο Σίφνου»
Ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή της Δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη με θέμα τη διακοπή των «δια ζώσης» μαθημάτων (ως τις 16/3/2021) στο Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς», στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία διακόπτονται έως τις 16/3/2021 τα «δια ζώσης» μαθήματα στα Λύκεια των «κόκκινων» περιοχών.
Συγκεκριμένα, αρκετά επαρχιακά Γυμνάσια (16 στο Νομό Κυκλάδων) έχουν την ιδιαιτερότητα να λειτουργούν ως Γυμνάσια με Τάξεις Λυκείου και συνεπώς η διακοπή μαθημάτων στο Λύκειο συμπαρασύρει αυτομάτως και τη λειτουργία των Γυμνασίων. Ως εκ τούτου, σημειώνεται το παράδοξο ότι, ενώ τα Γυμνάσια λειτουργούν «δια ζώσης» σ’ όλες τις «κόκκινες» περιοχές, γίνεται διαδικτυακά η διδασκαλία μόνο σε αυτό τον ιδιαίτερο «τύπο» Γυμνασίου και έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου υποχρεώνονται να παρακολουθούν μαθήματα όχι «δια ζώσης», αλλά μέσω διαδικτύου.
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

06_03_2021_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΓΥΜΝΑΣΙΟ_ΣΙΦΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ_ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΙΦΝΟΥ_5.3.2021

Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα:  «Kλείσιμο των σχολικών δομών της Αμοργού»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε την επιστολή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου Αμοργού, καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της Δ.Ε.Π. Αμοργού για την απόφαση να χαρακτηριστεί και η Αμοργός  κόκκινη περιοχή, τη στιγμή που το νησί δεν έχει ούτε ένα κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι σχολικές δομές του. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της Β/θμιας για άλλη μια φορά, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ήδη μαθησιακά κενά εξαιτίας της προηγούμενης τηλεκπαίδευσης. Πολλές περιοχές του νησιού έχουν αδύνατο ή καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην σύνδεση  μαθητών με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Σε ένα νησί επιδημιολογικά καθαρό, η επιβολή οριζόντιων μέτρων είναι προκλητικά  άδικη. Στρέφεται ενάντια στην ψυχική υγεία των παιδιών αλλά κι όλων των κατοίκων, εγκαθιδρύοντας αισθήματα άγχους, θλίψης, ανασφάλειας και φόβου.

Οι κάτοικοι της Αμοργού ζητούν την επαναλειτουργία όλων των σχολείων με  υγειονομικά πρωτόκολλα και την αυστηροποίηση της μετακίνησης από νομό σε νομό, υποχρεωτικό test και καραντίνα σε όποιο έρχεται στο νησί προς αποφυγή διασποράς του ιού. 

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

11_03_2021_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΣΧΟΛΕΙΑ_ΑΜΟΡΓΟΎ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΜΑΘΗΤΩΝ_ΑΜΟΡΓΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΠ Αμοργού


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!