Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Κλείδωσαν ΦΠΑ και έκτακτη εισφορά – Απομένουν εργασιακά και ασφαλιστικό

eyrwph-620x320

Τον γύρο του κόσμου κάνει το χθεσινό Eurogroup, στο οποίο για πρώτη φορά καταγράφηκε σύγκλιση απόψεων, ωστόσο, την ίδια στιγμή, καταγράφηκε η ανάγκη ότι η χώρα πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς έκτακτο Eurogroup τέλη του μήνα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ η αύξηση ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες θα σημάνει επιπλέον φόρους 1 δισ. ευρώ. Έτσι, όπως φαίνεται, «κλείδωσαν» όλες οι αυξήσεις στους φόρους, μένουν εργασιακά και ασφαλιστικό

Αυτή την ώρα φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει στο θέμα του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ που φαίνεται να κλειδώνει ψηλά στο 18% με 19% και θα φέρει σημαντικές αυξήσεις σε μια σειρά από προϊόντα βάζοντας φωτιά στην τσέπη του καταναλωτή.

Θολό μένει το τοπίο σε ότι αφορά στις εκπτώσεις στα νησιά, αλλά και στον κατώτατο συντελεστή που μάλλον πάει στο 8% σε προϊόντα και φάρμακα. Βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση υπολογίζει αυξημένους φόρους 1 δισ. από αυτό το μέτρο.

Παράλληλα συμφωνία υπάρχει στην αύξηση της έκτακτης εισφοράς αναδρομικά από 1/1/2015. Η αύξηση αφορά στην έκπτωση 30% που είχε γίνει ενώ θα αφορά σε μεσαία εισοδήματα πιθανότατα άνω των 30.000 ευρώ ή ακόμη και εισοδήματα από 25.000.

Οι εταίροι επιμένουν σε θέματα όπως η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ωστόσο από την κυβέρνηση γίνεται προσπάθεια να μην θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα, αν και όλα δείχνουν ότι περίπου 100.000 άτομα χάνουν το τρένο της πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ ανοιχτό μένει και το θέμα του εργασιακού.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!