Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Κλείνει προβλήτας στο λιμάνι της Σαντορίνης

santorini-thumb-large-thumb-large

Εκτός λειτουργίας ετέθη από τη δημοτική αρχή της Σαντορίνης και το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ένας προβλήτας, μήκους 62 μέτρων, που βρίσκεται μπροστά από τον ανοιχτό επιβατικό σταθμό στο λιμάνι του Αθηνιού, όπου εξυπηρετούνται πλοία της ακτοπλοΐας.

Η απόφαση ελήφθη καθώς, έπειτα από κατόπτευση δύτη στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι τα τσιμεντένια μπλόκια έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση, με αποτέλεσμα η πρόσδεση πλοίων της ακτοπλοΐας αλλά και η επιβίβαση βαρέων οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο να μην είναι ασφαλής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον για τη φετινή τουριστική σεζόν θα παραμείνει ανενεργός ο συγκεκριμένος προβλήτας στο λιμάνι.

Το πρόβλημα με τις προσεγγίσεις πλοίων αντιμετωπίζεται προσωρινά από έναν επιπλέον προβλήτα που υπάρχει στο λιμάνι του Αθηνιού, ενώ το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες στο νησί, έχει διαθέσει και τον προβλήτα για τα βαρέα φορτία, όπου ξεφορτώνονται από εμπορικά πλοία αδρανή υλικά, καύσιμα και τροφοδοσία. Για τον λόγο αυτό, η εκφόρτωση στον προβλήτα για τα βαρέα φορτία από εμπορικά πλοία γίνεται από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Αναστάσιο – Νικόλαο Ζώρζο, οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αθηνιού, μήκους 250 μέτρων, αντιμετώπιζαν κάποιες ζημιές το περασμένο διάστημα, και για τον λόγο αυτό το Λιμενικό Ταμείο είχε αναθέσει από πέρυσι σε τεχνικό γραφείο τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάστασή τους. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα επιδείνωσαν την κατάσταση στη συγκεκριμένη προβλήτα, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να απαιτείται και νέα μελέτη, καθώς το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην υφιστάμενη λιμενική υποδομή κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Επιπλέον, συμπληρώνει ότι οποιοδήποτε εγχείρημα για την αποκατάστασή του μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, σημείωσε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές με τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος, ενώ κήρυξε το λιμάνι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με επιστολή του προς τον Δήμο του νησιού και κοινοποίηση στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, κάνοντας λόγο για κινδύνους σε σχέση με την ασφάλεια των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι αλλά και τους επιβάτες που επιβιβάζονται.

Πηγή: Καθημερινή 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!