Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

KOIΝΣΕΠ: Αρχιτεκτονική ξενάγηση στο Πάνω Κάστρο Kοχύλου με το Νίκο Βασιλόπουλο

Αρχιτεκτονική ξενάγηση στο Πάνω Κάστρο Kοχύλου με το Νίκο Βασιλόπουλο

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Άνδρου διοργανώνουν την Κυριακή 31 Μαΐου στις 5 το απόγευμα αρχιτεκτονική ξενάγηση στο Πάνω Κάστρο του Κοχύλου με τον αρχιτέκτονα – ερευνητή Νίκο Βασιλόπουλο.

Ξεκινώντας από την είσοδο του Κάστρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν με αφορμή τα οικοδομικά κατάλοιπα ένα ταξίδι στο χρόνο, με επιμέρους σταθμούς γεγονότα και θρύλους που συνθέτουν την ιστορία και το μύθο του κάστρου. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί εκτενώς η τελευταία οικιστική εγκατάσταση του Πάνω κάστρου και η εκκλησία της Φανερωμένης.

Το Πάνω Κάστρο κτίστηκε από τον ηγεμόνα του νησιού Μαρίνο Δάνδολο από το 1207 έως το 1233. Σήμερα στο κάστρο, όπου φτάνει κανείς από ένα μονοπάτι που ξεκινά από το Κοχύλου, διασώζονται ερείπια σπιτιών, εκκλησιών, δεξαμενών νερού και η εκκλησία της Φανερωμένης Η εκπληκτική θέα από την πάλαι ποτέ ισχυρής καστροπολιτεία του νησιού που βρίσκεται υψόμετρο 585 μ., θα αποζημιώσει όποιον ανέβει τα 143 σκαλοπάτια.

Ο Νίκος Βασιλόπουλος είναι αρχιτέκτονας – ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Λατινοκρατία στην Άνδρο: κάστρα, πύργοι, εκκλησίες και φέουδα» και διαχειριστής του blog «Andros  – historia».

Η ξενάγηση που είναι δωρεάν για το κοινό, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία τουSea Satin Nino.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεσθε στα τηλέφωνα: 6936120078 και 6976789895.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!