Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Κορονοϊός: Η αβεβαιότητα καλλιεργεί θλίψη και άγχος – Σε ψηφιακή εξάρτηση οι νέοι

Τη θλίψη και το άγχος έχει καλλιεργήσει η αβεβαιότητα της πανδημία του κορονοϊού στους πολίτες ενώ οι νέοι βρίσκονται πλέον σε μία ψηφιακή εξάρτηση, όπως σημείωσε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV, η  ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη. Παράλληλα, η κυρία Κανδαράκη μίλησε για τα κορονοπάρτι και τα κατάλοιπο που θα αφήσει η πανδημία.

«Ολοι καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με το αίσθημα της αβεβαιότητας», σημείωσε αρχικά η ψυχολόγος και πρόσθεσε πως «αυτή η αβεβαιότητα έχει καλλιεργήσει και όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα στους πολίτες, όπως αυτά του άγχους και της θλίψης». 

Η κυρία Κανδαράκη τόνισε πως αυτό που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό, και ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες είναι η ψηφιακή εξάρτηση. «Τρέμω διότι βλέπω νέους που ακόμα και αν τους ανοίξουμε την πόρτα, προτιμούν να μείνουν μέσα και τρέμω που βλέπω ανθρώπους που συσχετίζονται μόνο ηλεκτρονικά », ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «ίσως αυτό να είναι το κατάλοιπο που θα αφήσει πίσω της η πανδημία». Παράλληλα, η ειδικός συμβούλεψε τις οικογένειες να μην αφήσουν τα παιδιά ξεχασμένα «μπροστά σε μία οθόνη». 

Οσον αφορά στις αντιδράσει που ολοένα και αυξάνονται τον τελευταίο καιρό, η ειδικό σημείωσε: «Εδώ ο καθένας έχει να ακουμπήσει τη δική του ψυχική ανθεκτικότητα και τα δικά του ψυχικά αποθέματα. Αυτή η αντίδραση με τα κορονοπάρτι δεν έχει να κάνει μόνο με την πανδημία, έχει να κάνει με μία εσωτερική βαθιά ανασφάλεια. “Δεν δέχομαι να φοβηθώ και μπαίνω στη διαδικασία του θυμού και της αντίδρασης”», ανέφερε η κυρία Κανδαράκη για το τι βρίσκεται πίσω από τις αντιδράσεις.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!