Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Κόβει τις γέφυρες με ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι

25s5theodo-thumb-large

Για άλλη μια φορά το Ποτάμι έκρινε σκόπιμο χθες να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που εμφανίζουν τον κ. Στ. Θεοδωράκη να εξετάζει όρους συνεργασίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν το Ποτάμι μαζί με το ΠΑΣΟΚ να απαντούν θετικά σε κάποιες από τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για συνεργασία, διευκρινίζουμε, οριστικά ελπίζουμε, τα εξής: Το Ποτάμι ούτε διαπραγματεύεται στα κρυφά ούτε έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει εξ ονόματός του».

Αφήνοντας επιπλέον σαφώς να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τις τάχα αξιόπιστες πληροφορίες που διαρκώς διοχετεύονται στον Τύπο, ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «αυτοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του κ. Τσίπρα δεν χρειάζεται να ζητούν άλλοθι από το Ποτάμι», και υπογράμμισε ότι «τα υπεύθυνα όργανα του κόμματος και οι εκπρόσωποί του έχουν από την πρώτη στιγμή απαντήσει ότι η οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία αυτού που τη ζητάει. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν». Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «το Ποτάμι θα συνεχίσει με προτάσεις και επεξεργασμένες λύσεις να βοηθά τη χώρα, αλλά δημοσίως με διάλογο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες».

Παράλληλα, χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού δημοσιοποίησε τη συνολική του πρόταση, ενόψει του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης εισηγείται το Συνέδριο να εκλέξει, πλην του προέδρου, δύο γραμματείς (Οργανωτικού και Κοινοβουλευτικού έργου) και μια νέα Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών (ΕΑΑΣ), η οποία θα αξιολογεί το δυναμικό του Κινήματος, τη λειτουργία των οργάνων και θα προτείνει την αξιοποίηση μελών και φίλων. Βάσει της ίδιας πρότασης, ανώτερο συλλογικό όργανο του Ποταμιού θα είναι η «Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων» («ΜΕΣΥΑ»), η οποία θα επέχει θέση «διαρκούς συνεδρίου» και θα εκλέγει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού που θα είναι το κεντρικό όργανο του Κινήματος, την Επιτροπή Δεοντολογίας και την Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η εν λόγω πρόταση, που έχει μπει ήδη σε τελική διαβούλευση, θα τεθεί σε ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Πηγη: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!