Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Κρίτων Αρσένης: «Πρόστιμα ως μέσω εκφοβισμού πολιτών που διαφωνούν με την εγκατάσταση αιολικών στην Άνδρο»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αστυνομικά πρόστιμα ως μέσω εκφοβισμού πολιτών που διαφωνούν με την εγκατάσταση αιολικών σε Τήνο και Άνδρο» κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνας Αρσένης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Στο νησί της Τήνου υπάρχουν καταγγελίες πολιτών ότι, παραμονή Χριστουγέννων, η αστυνομία και το Λιμενικό άρχισαν να καλούν μια σειρά από πολίτες για να τους επιδώσουν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για την παρουσία τους σε κινητοποίηση ενάντια σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Μόνο που κάποια από τα πρόστιμα αφορούσαν πολίτες οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ στις κινητοποιήσεις. Μάλιστα -μεταξύ των άλλων- κλήση δέχτηκε μία γυναίκα η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο φαρμακείο της και είχε εφημερία και μία κοπέλα η οποία βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι καθώς έχει σπάσει το πόδι της.

Καταγγελίες για αντίστοιχες πρακτικές υπάρχουν και στην Άνδρο. Συγκεκριμένα έχουν βεβαιωθεί διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που επισκέφθηκαν την περιοχή Φραγκάκι, κομβικό σημείο του παγκοσμίου φήμης δικτύου μονοπατιών. Οι εν λόγω πολίτες χρησιμοποίησαν τον κωδικό 6 – άσκηση, όπως άλλωστε και ο Πρωθυπουργός στην Πάρνηθα στις 29.11.2020.

Υπάρχουν επίσης προφορικές «προειδοποιήσεις» προς τους πολίτες για επιβολή προστίμου παραβίασης των περιοριστικών μέτρων σε όσες και όσους προσεγγίσουν την περιοχή Φραγκάκι στα νότια του νησιού, μέρος όπου κατασκευάζονταν παρανόμως και μέχρι πρόσφατα αιολικός σταθμός σε προστατευόμενη περιοχή εν μέσω της αναπαραγωγικής περιόδου του Σπιζαετού και δίπλα στη φωλιά του.

Η κατασκευή διακόπηκε πρόσφατα μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η διακοπή έγινε με καθυστέρηση 3 ημερών, παρά το γεγονός ότι ήταν άμεσα εφαρμοστέα η απόφαση του ΣτΕ. Οι προειδοποιήσεις για επιβολή προστίμου COVID είναι ακόμη σε ισχύ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Έχουν καταγραφεί πρόστιμα παραβίασης των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή Φραγκάκι της Άνδρου; Είναι ενήμερος για την απαγόρευση προσέγγισης πολιτών; Είναι κατά τη γνώμη του νόμιμη; Θεωρεί ότι ο εκφοβισμός των πολιτών είναι μη αποδεκτή μέθοδος;

2.Δεσμεύεται να προχωρήσει στη διερεύνηση αντιδεοντολογικών συμπεριφορών από τις υπηρεσίες προς τους πολίτες στα δυο αυτά νησιά μέσω ΕΔΕ; Δεσμεύεται να ζητήσει συγνώμη στους εν λόγω πολίτες και να διαγράψει τα πρόστιμα;


 

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Αγγελική Σ.

    Ερωτάται ο υπουργός αλλά δεν θα απαντήσει γιατί ψάχνει ακόμα τον Παππά…..
    Εδώ παπάς εκεί παπάς,που είναι ο Παππάς;

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!