Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο! – Του Βασίλη Αδάμη

ΦΩΤΟ: Βαγγέλη Λουκίσα από προηγούμενη άφιξη τέτοιου πλοίου στη Χώρα.

Του δημοτικού συμβούλου δήμου Άνδρου και μέλους του Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Αδάμη

Μετά από χρόνια από πολλά χρόνια που είχαμε να δούμε κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο, ελπίζουμε καιρού επιτρέποντας λόγω έλλειψης λιμενικών εγκαταστάσεων να δούμε και πάλι ανάλογο πλοίο στις 26/10/21 με 150 επιβάτες, ποδηλάτες, που θα κάνουν τη διαδρομή Γαύριο η Μπατσί – Χώρα.

Έτσι σε προγραμματισμένη σύσκεψη που έγινε στην Άνδρο την 18/10/20121 για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παρθούν βάσει του κώδικα ISPS για περιστασιακή εξυπηρέτηση πλοίων διεθνών πλόων στη χερσαία ζώνη, με τον υπεύθυνο ασφαλείας ( ΥΑΛΕ) του Λιμενικού Ταμείου, είχαν προσκληθεί από το Λιμεναρχείο Άνδρου όλα τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου της Άνδρου, αλλά δυστυχώς παρέστη μόνο η αντιπολίτευση με τους Τρανάκο, Αδάμη και ο κ. Μουστάκας, όχι ως μέλος του Λιμενικού Ταμείου, αφού έχει παραιτηθεί και πάλι, αλλά με την ιδιότητα του σαν Αντιδήμαρχος Τουρισμού. 

Επίσης, στην σύσκεψη όπου συζητήθηκαν εκτός από τα μέτρα ασφαλείας και προτάσεις για την σωστή υποδοχή των τουριστών του πλοίου παρόντες ήταν ο Λιμενάρχης Άνδρου με τον προϊστάμενο του παραρτήματος Γαυρίου, ο πράκτορας κ. Κολεβέτσος, καθώς και οι τοπικοί πρόεδροι Γαυρίου και Μπατσίου, Χέλμης και Βολίκα.   

Το μελανό σημείο της σημερινής σύσκεψης δυστυχώς, ήταν  η αδιαφορία των δημοτικών συμβούλων και μελών του Λιμενικού Ταμείου της συμπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μαντζώρου.

Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, η στάση τους παραμένει σταθερή, στο να μην γίνει η προέκταση του λιμένος Γαυρίου για την υποδοχή μικρών και μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, την οποία πρόταση έχουν καταψηφίσει στο ΔΣ Άνδρου, δεν την έφερναν επί δυο χρόνια για ψήφιση στο Λιμενικό Ταμείο και όταν ήρθε προς ψήφιση, δήλωσαν παραίτηση, νομίζοντας ότι έτσι δεν θα περάσει, με τις γνωστές σε όλους μας παράνομες μεθοδεύσεις.

Η σημερινή στάση τους είναι κατακριτέα για μια ακόμη φορά από τους Ανδριώτες.

Η  Άνδρος, όμως θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς, μετα την ψήφιση στο Λιμενικό Ταμείο για την εκπόνηση μελέτης προέκτασης του λιμένος Γαυρίου, (ΠΕΑΛ) για να δημιουργηθούν έτσι οι συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας και της προσέλκυσης τουριστικών σκαφών.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!