Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Λαμπρός εορτασμός στην Αγία Μαρίνα

20

Εκατοντάδες προσκυνητές από την Άνδρο, την Ελλάδα και την Κύπρο κατέκλυσαν σήμερα το πρωί τον αύλιο χώρο και το Καθολικό της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης, στα Αποίκια της Άνδρου, και συμπροσευχήθηκαν κατά την Εόρτιο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄.

Ομιλών προς τους πολυπληθείς πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην είσοδο του κακού και της φθαρτότητας στη ζωή των ανθρώπων ως συνέπεια της παρακοής, τονίζοντας ότι ο θάνατος των αγίων είναι πέρασμα προς την αφθαρσία της αιώνιας ζωής και κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυπριανό για τη μεγάλη προσφορά του στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Ιεράς Μονής και τη συμβολή του, μαζί με τον π. Χερουβείμ, στην πανελλήνια ακτινοβολία της και του προσέφερε ξυλόγλυπτη ράβδο.

Μετά την Αρτοκλασία και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος, πέριξ του Καθολικού, οι εορταστικές εκδηλώσεις επελέγησαν με το Κοντάκιο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ….», το οποίο έψαλαν, κατόπιν παροτρύνσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και εν ενί στόματι, όλοι οι παριστάμενοι πιστοί, παρακαλώντας την Παναγία να βοηθήσει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επιστρέψει, αύριο Σάββατο, στην Ερμούπολη, και την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας θα αποδώσει η «Βυζαντινή Παραδοσιακή Χορωδία Θεόδωρος Φωκαεύς» Πατρών, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Χαράλαμπο Θεοτοκάτο, η οποία ευρίσκεται στην Ερμούπολη, συμμετέχουσα στο 3ο Διεθνές  Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!