Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου

panaxradou-9

Στο Καθολικό της Πανηγυρίζουσας ιστορικής Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από την Άνδρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον Πλάτανο της ιεράς Μονής, όπου κατευθύνθηκε η λιτανεία της ιεράς Εικόνος και της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, κατά την εόρτιο προσλαλιά του, αναφέρθηκε στη δύναμη της προσευχής, διά της οποίας οι Άγιοι νίκησαν Βασιλείες και Βασιλείς και απεδείθησαν ισχυρότεροι από τις δυνάμεις του κόσμου και τόνισε ότι μόνο με τη δύναμη της προσευχής και της πίστεως θα μπορέσουμε και σήμερα να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες, που υφιστάμεθα, και να νικήσουμε.

Ομίλησε, επίσης, για τις έννοιες του «προοδευτικού» και του «συντηρητικού», διασαφηνίζοντας ότι «συντηρητικός» είναι αυτός που τηρεί και συντηρεί την παράδοση, η οποία συνδέει τις γενιές μεταξύ τους και διαμορφώνει την ιδιοπροσωπεία του Ελληνισμού, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και να την μεταγγίσουμε στις επόμενες γενιές.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην πολυκύμαντη ιστορία και τη σημαντική διαχρονική πνευματική και κοινωνική προσφορά της Ιεράς Μονής Παναχράντου και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, για την εξηκονταετή διακονία και την ακάματη δραστηριότητά του, προς ανακαίνιση της Ιεράς Μονής, στον οποίο, επί τη προσιούση εορτή του Αγίου Ευδοκίμου προσέφερε επιστήθιο Σταυρό, υπό τις επευφημίες «άξιος» των παρισταμένων πιστών.

Ενωρίτερα, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Αναγνώστη διακονητή της Ιεράς Μονής.

panaxradou-1 panaxradou-2 panaxradou-3 panaxradou-4 panaxradou-5 panaxradou-6 panaxradou-7 panaxradou-8 panaxradou-10 panaxradou-11 panaxradou-12 panaxradou-13 panaxradou-14 panaxradou-15 panaxradou-16 panaxradou-17 panaxradou-18 panaxradou-19

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!