Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

LIFE Andros Park: Με επιτυχία το σεμινάριο «Επιχείρηση – Διάσωση της Μεσογειακής φώκιας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου τα σεμινάρια με τίτλο «Επιχείρηση – Διάσωση της Μεσογειακής φώκιας» στο πλαίσιο του  έργου LIFE Andros Park.

Η ομάδα διάσωσης της MOm πραγματοποίησε παρουσίαση στους ενδιαφερόμενους πάνω στις τεχνικές διάσωσης θαλασσίων θηλαστικών και ιδιαίτερα της Μεσογειακής φώκιας. Το σεμινάριο της Παρασκευής που απευθυνόταν σε υπηρεσίες του νησιού και επαγγελματίες αλιείς, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Άνδρου και πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Ανδρίων. Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, του Συλλόγου Αλιέων Άνδρου και της Λέσχης Ανδρίων.

Το σεμινάριο του Σαββάτου απευθυνόταν στις εθελοντικές ομάδες του νησιού και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείου Άνδρου. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και μέλη του ΣΕΔΑ, του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου, του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου, της ΚΟινΣΕπ Άνδρου και της Andros Routes. Εκτός από το θεωρητικό τμήμα, πραγματοποιήθηκε και πρακτική επίδειξη στην παραλία στο Παραπόρτι.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν έντονο, πολλές απορίες λύθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις με επαγγελματίες και πολίτες του νησιού, οι οποίοι έχουν πολύ καλή γνώση της παρουσίας της φώκιας στο νησί και συχνή επαφή με το είδος.

Η συνεχής παρουσία του είδους στη θαλάσσια περιοχή της Άνδρου καθιστά πολύ σημαντική την κατάλληλη ενημέρωση όλων για την σωστή αντιμετώπιση περιστατικών τραυματισμένων, ορφανών ή και νεκρών ζώων.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων παραδόθηκε στον Δήμο κιτ Διάσωσης/Νεκροψιών με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ζώα ή τη λήψη δειγμάτων από νεκρά άτομα και τη μεταφορά ορφανών νεογνών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Λέσχη Ανδρίων και τον Δήμο Άνδρου για την παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου. Επίσης, ευχαριστούμε όσες και όσους συμμετείχαν στα σεμινάρια.

Και για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια:

  • Αν εντοπίσετε φώκια που ενδέχεται να χρειάζεται βοήθεια επικοινωνήστε άμεσα με τη MΟm για να λάβετε οδηγίες και ενημερώστε το Λιμεναρχείο στα 2105222888 και 2282022250, αντίστοιχα.
  • Αν δείτε φώκια μπορεί να καταχωρήσετε την παρατήρησή σας στο «Είδα φώκια» στην ιστοσελίδα της MOm www.mom.gr. Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!