Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Λιμεναρχείο Άνδρου & Πολιτική Προστασία Ν. Αιγαίου προειδοποιούν για επιδείνωση καιρού

Την αυξημένη προσοχή των πολιτών συνιστά το Λιμεναρχείο Άνδρου και η Πολιτική Προστασία Νοτίου Αιγαίου λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν αύριο Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

«Αυξημένη προσοχή λόγω δελτίου πρόγνωσης καιρού»

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το από 06-12-2020 έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ., για αύριο Δευτέρα 07-12-2020 προβλέπεται η επικράτηση νεφώσεων με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα είναι ισχυρά και από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Δευτέρα 07-12-2020 στα νησιά των Κυκλάδων θα πνέουν άνεμοι διευθύνσεως και έντασης Νοτιοανατολικοί 5-7 Bf που το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς. Εξασθένιση αναμένεται από αργά την νύχτα.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, καθώς και μέτρων για την προστασία και ασφάλεια πλοίων-σκαφών (συμπεριλαμβανομένων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών), με τη διατήρηση
θέσης αγκυροβολίας τους και την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.
Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία μας και λοιπές Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στη διάθεση των πολιτών για κάθε επιπλέον πληροφορία.

Ο Υ/Φ
Επικελευστής Λ.Σ. ΛΑΒΔΑΣ Μιχαήλ


Επιδείνωση καιρού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 7/12 και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

 • Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
 • Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.  
 • Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
 • Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 • Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
 • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (http://www.pnai.gov.gr/- http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες. με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση τους.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf


Διαδώστε!

1 Σχόλιο

 1. Όταν η λογική δεν συναντιέται με τους διοικούντες

  Αυτά ο Δήμος δεν τα ξέρει πως συμβαίνουν τον χειμώνα και μετατρέπει με ανεύθυνους χειρισμούς το οδικό δίκτυο σε επικίνδυνα ρέματα;

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!