Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Λιμεναρχείο Άνδρου: Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος έτους 2020

Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η θαλάσσια ρύπανση δύναται να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Επετειακό μήνυμα  του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη 

«Η προστασία των θαλασσών και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να γίνει νοοτροπία και καθημερινή σκέψη όλων μας, προς όφελος της ζωής μας αλλά και των γενεών που ακολουθούν»,  το μήνυμα του Λιμεναρχείου Άνδρου που και φέτος δίνει έμφαση στη σημασία του εθελοντισμού.

Επιπλέον η Υπηρεσία καλεί το Δήμο Άνδρου και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου, για την ανάληψη δράσεων, όπως τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων στους παραλιακούς χώρους και στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού και την καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!