Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Λύση για την ακινητοποιημένη κινητή μονάδα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκινος

18393

Την άμεση εξεύρεση λύσης, ώστε η ακινητοποιημένη – μέχρι σήμερα – «Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων» να τεθεί ξανά σε λειτουργία ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, με έγγραφο του προς τον υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλο. Σημειώνεται ότι η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ είναι ακινητοποιημένη λόγω έλλειψης της – επιβεβλημένης από τη νομοθεσία – πιστοποίησης.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά όπου δεν υπάρχει ΚΤΕΟ (όπως π.χ. την Κάσο, την Κάρπαθο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο κλπ) σχετικά με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και ιδιαιτέρως επαγγελματικών αυτοκινήτων, καθώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νησιωτικού συμπλέγματος, των δυσκολιών της θαλάσσιας μεταφοράς, αλλά και του υψηλού κόστους μεταφοράς σε νησιά με λειτουργούντα ΚΤΕΟ (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος) γίνεται αδύνατη η μεταφορά των οχημάτων αυτών για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο. Έτσι, σημαντικός αριθμός οχημάτων δεν υπόκειται στον τεχνικό έλεγχο που απαιτείται, με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό σχετικά με την ασφάλεια των οχημάτων, την παράβαση νομοθεσίας για μη έκδοση βεβαίωσης ελέγχου ΚΤΕΟ κλπ.

Ο κ. Κόκκινος πρότεινε ως λύση τη διερεύνηση – από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου – της δυνατότητας νομοθετικής ρύθμισης για εξαίρεση των κινητών μονάδων από την υποχρέωση εφαρμογής κάποιων προδιαγραφών της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν και να λειτουργούν νόμιμα.

Τέλος, ζήτησε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την επίλυση του θέματος.

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του κ. Κόκκινου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!