Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

«Loukoumi Race 2014»… από την Σμύρνη στην Σύρο

This image belongs to  © WWW.OUTSIDEIMAGES.COM

Η επιτυχία του Loukoumi Festival 2013 που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Σύρο το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχει δώσει κίνητρο στους διοργανωτές όχι απλά να επαναλάβουν το φεστιβάλ το 2014, αλλά να το ενισχύσουν και να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό και εξεζητημένο.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τις εκδηλώσεις – εκθέσεις που θα σχετίζονται με την ιστορία και την παραγωγή του λουκουμιού στην Σύρο και θα προβληθούν ακόμη περισσότερο στο πανελλήνιο, υπάρχει σοβαρή σκέψη να διοργανωθεί το «Loukoumi Race».Θα περιλαμβάνει έναν μεγάλο ιστιοπλοϊκό αγώνα με τη διαδρομή που χάραξε το λουκούμι μέσα στην ιστορία. Δηλαδή, η αφετηρία των σκαφών θα είναι η Σμύρνη της Μικράς Ασίας, ενδιάμεσος σταθμός η Χίος και τελικός προορισμός η Σύρος.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκέψη των διοργανωτών και του Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού, η οποία είναι υλοποιήσιμη και αφενός θα ενδυναμώσει το θεσμό του φεστιβάλ για το λουκούμι και αφετέρου μπορεί να επιφέρει τουριστικά οφέλη. Κι αυτό διότι υπάρχει πρόθεση για να γίνει σοβαρή κινητοποίηση για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων σκαφών ανά την Ελλάδα σ’ αυτόν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα τερματισμός του οποίου θα είναι η Σύρος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!