Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ma Rainey’s Black Bottom: Ταινία για έναν θρύλο των μπλουζ

Η ταινία, όμως «Ma Rainey’s Black Bottom» δεν αφορά τόσο τη θρυλική φωνή της μπλουζ μουσικής όσο τους άντρες που την περιστοίχιζαν.

Παρά τον τίτλο της ταινίας – η οποία είναι διαθέσιμη στο Netflix – θέμα της ταινίας είναι ο αντρικός πόνος. Η ιστορία εστιάζει στους Levee, Toledo, Cutler, and Slow Drag (τους υποδύονται αντιστοίχως οι Chadwick Boseman, Glynn Turman, Colman Domingo και Michael Potts), στην μπάντα της Ma Rainey. Μια μοιραία μέρα στο στούντιο στο Σικάγο, κουβεντιάζουν και διαφωνούν παθιασμένα, περιμένοντας τη Ma Rainey να ετοιμαστεί για να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ.

Ο Slow Drag, ο μπασίστας, παίζει τον μεσολαβητή. Ο Toledo, o πιανίστας, θρηνεί τη στασιμότητα των Μαύρων στην κοινωνία (αναφέροντας το έντονο ενδιαφέρον τους να «περνούν καλά»). Ο Cutler, ο τρομπονίστας μιλά για τη σημασία που έχει ο Θεός και η πίστη. Και ο τρομπετίστας, ο Levee, μιλά για τον εαυτό του. Ο Levee μοιάζει να είναι ο σταρ της ταινίας, ένας θερμόαιμος νεαρός με σκοτεινό παρελθόν που έχει να αποδείξει κάτι. Για όλους τους άλλους, η μέρα εκείνη είναι μια ακόμη συνηθισμένη μέρα στη δουλειά, για τον Levee είναι η ευκαιρία του να τραβήξει την προσοχή των Λευκών μουσικών παραγωγών και να ξεκινήσει δική του καριέρα. Αγοράζει καινούργια παπούτσια, τελειοποιεί ένα τραγούδι, βάζει στο μάτι την ερωμένη της Ma.

Η ταινία «Ma Rainey’s Black Bottom» έχει να κάνει με το εγώ και το ότι θεωρείται δίκαιο να αγκαλιάσουν το εγώ οι Μαύροι άντρες μετά από δεκαετίες ταπείνωσης. Ο Levee κοπιάζει να εξηγήσει στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας για ποιον λόγο πιστεύει πως πρέπει να κάνει τον σπουδαίο, αλλά είναι η Ma (την υποδύεται η Viola Davis) εκείνη που περιφέρεται με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη που επιθυμεί να έχει ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!