Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

«Μαλλιά κουβάρια» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά και «κόφτη»

ImageHandler

Επίθεση Σαμαρά σε ΣΎΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες – ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη – Η απάντηση Σαμαρά μέσω Twitter και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Από το πρωί έχει ξεκινήσει ένα πολιτικό «γαϊτανάκι» στο οποίο έχουν εμπλακεί η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Την αρχή έκανε ο κ. Σαμαράς, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όλα όσα προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο των 7.500 σελίδων που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Προειδοποιώντας ότι «η Νέμεσις δεν θα αργήσει» για τον σημερινό πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς «καρφώνει» τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υπογράφει όλα όσα κατήγγειλε μέχρι χθες».

Απαριθμεί, μάλιστα, επτά σημεία του πολυνομοσχεδίου αντιπαραβάλοντας τα με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του τονίζοντας ότι «εμείς φέρναμε αποτελέσματα».

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες…

Γιατί την ακρίβεια, υπογράφει και επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε!

–Αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ που θα «καταργούσε»…

–Αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης που εμείς μειώσαμε.

–Επαναφέρει το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης ξανά στα επίπεδα του 2011, πριν δηλαδή τη μείωση 20% που εμείς κάναμε.

–Καταργεί την έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά, που εμείς διατηρήσαμε.

–Αυξάνει ξανά το ΦΠΑ σε μεγάλη κατηγορία αγαθών στο 24%. Δεύτερη αύξηση σε λίγους μήνες.

–Και θεσπίζει «τέλη» παντού, απο το internet και την τηλεόραση μέχρι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

–Ξεπουλάει τα «κόκκινα» δάνεια, εκχωρεί για 99 χρόνια τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε μια Εταιρεία που ελέγχεται από τους δανειστές.

Και το χειρότερο: Εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό και της επιβάλλουν τον «κόφτη»!
Οι «Αυταπάτες» (του ΣΥΡΙΖΑ) τελείωσαν.

Η εξαπάτηση (του λαού) αποκαλύφθηκε.

Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…

Ο «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη

Σε αυτές τις δηλώσεις φυσικά η κυβέρνηση δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» και απάντησε με δελτίο Τύπου, στο οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά «κόφτη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τον κατηγορεί για καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να μιλάει δημοσίως συχνότερα. Έτσι ώστε να θυμούνται οι πολίτες την περίοδο της διακυβέρνησής του, την καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της χώρας, τις σχέσεις του με τη διαπλοκή, τις υπογραφές του σε λευκά χαρτιά των δανειστών, την ακροδεξιά του παρέα, την οποία επέβαλε στην ΝΔ.

Σήμερα, όμως, είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ.

Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα.

Tweet από Σαμαρά

Με ένα αινιγματικό tweet ο πρώην Πρωθυπουργός «κελάηδησε» στο Twitter σε μια απόπειρα να πάρει εκ νέου θέση για τα παραπάνω:

ΝΔ: «Κόφτης» για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των Ελλήνων

Εκτός παιχνιδιού δεν έμεινε ούτε η Νέα Δημοκρατία, η οποία μέσω του γραφείου Τύπου, πήρε θέση, λέγοντας πως «κόφτης» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο λαός.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
 
«”Κόφτης” για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών.

Γι” αυτό, στρέφονται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!