Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

mardas1-620x320

Ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά του ευρώ, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Στην κατάργηση της εξίσωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προχωρά η κυβέρνηση και κατά συνέπεια καταργεί και το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο.

Όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, θα κατατεθεί διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς της εξίσωσης και θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς, με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης να ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης να ανέρχεται στα 33 λεπτά του ευρώ.

Αναφερόμενος δε στη φοροδιαφυγή επί των πετρελαιοειδών, ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει «κλειδώσει» όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Όπως εξήγησε πάντως σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα. Συμπλήρωσε δε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!