Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου στην Περιφέρεια

unnamed (2)

«Μην εμπιστεύεστε τα όνειρα σε άλλους. Εσείς, και μόνο, να δουλέψετε σκληρά για να τα δείτε να γίνονται πραγματικότητα», ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στη σημερινή εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Λυκείου Ρόδου στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι διδάσκοντες καθηγητές κ. Λίνα Φιλιππάκη και Κωνσταντίνος Θώμογλου, Οικονομολόγος.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα δια βίου μάθησης κ. Άγγελο Ανανία, για ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας και πώς παρεμβαίνει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

unnamed (3)

Ειδικότερα ζήτησαν να ενημερωθούν για τη δομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις αρμοδιότητές της, για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τη σχέση της Περιφέρειας με το κεντρικό κράτος.

Στόχος της επίσκεψης που οργανώθηκε σε συνεργασία της Διευθύντριας του 4ου ΓΕΛ Ρόδου κας Σοφίας Καραγιαννίδου και των διδασκόντων καθηγητών με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα δια βίου μάθησης κ. Άγγελο Ανανία, είναι η   γνώση  και εξοικείωση των μαθητών  με τους θεσμούς της  Αυτοδιοίκησης που καθορίζουν εν πολλοίς τη ζωή και την ανάπτυξη, σε όλους τους τομείς, των τοπικών κοινωνιών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, συνεχάρη ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και όσους προτρέπουν την νεολαία, σε μια δύσκολη εποχή γενικότερης απαξίωσης, να ασχοληθεί με την ουσία της πολιτικής, με στόχο την πολιτική ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων και την διαμόρφωση υπεύθυνων, ενεργών πολιτών με άποψη, προϋπόθεση απαραίτητη για την πρόοδο και προκοπή του τόπου, για την ποιότητα και την λειτουργία της δημοκρατίας.

 unnamed (4)

 

unnamed (5)

 

unnamed (6)

unnamed (7)

 

unnamed (8)

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!