Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Μαξίμου: Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών

athhh-thumb-large

Την πρόσκληση των θεσμών αναμένει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης,  σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου.

«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης», αναφέρουν και επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

Ωστόσο, όπως τονίζουν «ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή».

Καταλήγουν λέγοντας ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός έχει σήμερα συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς και συνεργάτες του, στον απόηχο των συζητήσεων της Κυριακής στις Βρυξέλλες, περιμένοντας να δει πια θα είναι επόμενα βήματα από την πλευρά των εταίρων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε, κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ότι «δεν θέλουμε να μιλάμε για αδιέξοδο».

Την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποχώρησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο κ. Σακελλαριδης τόνισε ότι για την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει είναι η επίτευξη συμφωνίας, αποφεύγοντας να διευκρινίσει τι θα συνεπάγεται η μη επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και εκπνέει η συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης. Δήλωσε, ωστόσο, βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζοντας ότι καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον από τη μη ύπαρξη συμφωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η πλευρά κατέθεσε στη χθεσινή συνάντηση στους Βρυξέλλες προτάσεις για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015 και το 2016, περιουσίες, όπως είπε βέβαιης απόδοση, όπως η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ,ο περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και φορολογικά μέτρα, διοικητικά μετρα όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων, η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και ο περιορισμός της σπατάλης.

Ο κ. Σακελλαριδης απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για δημοψήφισμα ή εκλογές, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!