Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ το έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου

20160414_093435

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στα νησιά της Περιφέρειας,  υπέγραψε σήμερα την απόφαση ένταξης του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου  – Μάρπησσας Πάρου»  στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000,00€.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου, δυναμικότητας 150 μαθητών  καθώς και στην  κατασκευή ( ως συνεχιζόμενο έργο από το προηγούμενο Επιχειρησιακό πρόγραμμα )  αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο της Αναβάθμισης του  Δημοτικού Σχολείου αφορά στην αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος επιφάνειας 255 τ.μ. του σχολικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 1.075,78 τ.μ., ώστε να δημιουργηθούν δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο τμήμα για να μεγαλώσει μια αίθουσα διδασκαλίας και να τροποποιηθεί η διαρρύθμιση των αποθηκών.

Το δεύτερο υποέργο αφορά στην κατασκευή σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων συνολικής επιφάνειας 1.165,90 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης,  με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών και κερκίδες.

12987195_10208743417004547_3668518172290419859_n

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2017.

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την σχολική κοινότητα του νησιού της Πάρου και ιδιαίτερα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας.

Η κατασκευή των παραπάνω αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο μαζί με την ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον ίδιο χώρο,  θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Πάρου.

Για τον παραπάνω λόγω ο Έπαρχος Πάρου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκο για την απόφαση ένταξης του σχετικού έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»,  στην Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πάρου για την ωρίμανση του σχετικού φακέλου και την κατάθεση του στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στα Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την θετική αξιολόγηση του παραπάνω έργου.

Ο κ. Μπιζάς  τόνισε πως «όταν υπάρχει σχεδιασμός και συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και των κατοίκων των νησιών μας».

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!