Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Με άρωμα από Άνδρο… Στην παρουσίαση του βιβλίου «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω» του Δημήτρη Μπουραντά

17495505_10212545563933590_1213293998_n

Εννιά χρόνια μετά την τεράστια εκδοτική επιτυχία του βιβλίου «Όλα σού τα ‘μαθα, μα ξέχασα μια λέξη», ο Δημήτρης Μπουραντάς «ξαναχτυπά» με το νέο του μυθιστόρημα (και συνέχεια του προηγούμενου) «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. 

Ο Δημήτρης Μπουραντάς, γνωστός σχεδόν σε όλους τους Ανδριώτες, αφού εδώ και χρόνια διατηρεί εξοχικό στην Πούντα Απροβάτου, παρουσίασε χθες το νέο του βιβλίο στον ΙΑΝΟ το οποίο πλέον είναι και διαθέσιμο στους αναγνώστες.

Για το βιβλίο μίλησαν η Σπυριδούλα Βαρλοκώστα –  Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Πολίτης –  δημοσιογράφος, ο Νίκος Κουτσιανάς – ιδρυτής και αντιπρόεδρος APIVITA (γνωστός επίσης στους Ανδριώτες αφού και ο κ. Κουτσιανάς έχει εξοχικό στο νησί) και ο Γιώργος Μουχταρίδης – ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής Pepper 96.6, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Άντζελα Καραγεώργου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Άνδρου Αθηνά Τσατσομοίρου, αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι του από το νησί, δείχνοντας έμπρακτα πως τιμούν έναν σπουδαίο Καθηγητή – Συγγραφέα, ο οποίος έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με την Άνδρο. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

an_me_afines_ti_lexi_na_sou_mauo

«Είναι ίσως η μόνη αλήθεια ότι η ζωή μας είναι μία και μικρής διάρκειας. Είναι τόσο μικρής που όταν φθάνουμε στο τέλος της διαδρομής κατανοούμε το πόσο γρήγορα πέρασαν τα χρόνια της. Κατανοούμε ότι κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε χρόνος που περνά δεν ξανάρχεται. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε πολλά χρόνια στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να δώσουμε πολλή ζωή στα χρόνια μας και σε αυτούς που αγαπάμε. Μπορούμε, αν ζήσουμε πλούσια, να ζήσουμε περισσότερο ίσως και δύο ζωές. Αν κάνουμε αυτό το ταξίδι με αυθεντικότητα, νόημα και έρωτα για τη ζωή. Μπορούμε αν κάνουμε πράξη το carpediem (άδραξε τη μέρα) και ζήσουμε τις περισσότερες στιγμές με αγάπη, με ψυχική ηρεμία και γαλήνη, με αίσθηση δημιουργίας, με χαρά, με γνήσια φιλία και συντροφιά, με αυτοσεβασμό, αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια, με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και με ελευθερία. Αντίθετα, χωρίς αυτά θα ζήσουμε μισή ζωή ίσως και καμία, θα ζήσουμε μια μίζερη και αβίωτη ζωή αν αφεθούμε στη φυλακή της ματαιοδοξίας, των αρνητικών συναισθημάτων και του συνεχούς άγχους για απόκτηση και κατανάλωση υλικών αγαθών.

Αναμφισβήτητα, στο ταξίδι της ζωής μας δεν μπορούμε να αποφύγουμε δύσβατα μονοπάτια, καταιγίδες και τρικυμίες. Είναι βέβαιο ότι βιώνουμε θανάτους αγαπημένων μας ανθρώπων, απορρίψεις, απογοητεύσεις, ατυχίες, λάθη, αποτυχίες, προδοσίες, αχαριστία, χαιρεκακία, μίσος, επιθετικότητα, έρωτες που τελειώνουν, φόβους, άγχη και ένα σωρό άλλες κακουχίες.

Πράγματι, όλα αυτά πληγώνουν, πονάνε και μας κλέβουν χρόνια από τη ζωή μας. Όμως το πώς αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς τους κλέφτες της ζωής είναι επίσης λίγο ή πολύ ζήτημα δικών μας επιλογών. Εμείς καθορίζουμε αν μας κάνουν να μένουμε για πολύ στον πάτο χωρίς οξυγόνο ή αν αναδυόμαστε στα γαλήνια και ηλιόλουστα νερά της θάλασσας το ταχύτερο δυνατόν.

Όπως και στο μυθιστόρημα μου «Όλα σου τα’ μαθα, μα ξέχασα μια λέξη» έτσι και σε τούτη τη συνέχεια του, το νόημα για μένα είναι να προσθέσει χρόνια στη ζωή μας. Όχι τόσο με την έννοια της απολαυστικής ανάγνωσης του, όσο μέσω της συμβολής του στη μάθηση, στις σωστότερες επιλογές και στην πιο αποτελεσματική υλοποίηση αυτών.

Νόημα για μένα είναι να αποτελέσει έναν καθρέφτη για να δούμε, πιο ξεκάθαρα τον εαυτό μας,  τη ζωή μας και τους θεμελιώδεις κοινωνικούς μας ρόλους ως σύντροφοι, γονείς, εργαζόμενοι και πολίτες. Να μας δώσει ιδέες, έστω και μία, για να κάνουμε σωστές επιλογές, δηλαδή, τα σωστά πράγματα σωστά και να ζήσουμε όσο γίνεται καλύτερα και πιο πλούσια τη μία και μικρής διάρκειας ζωής μας σε μια κοινωνία συνοχής και ευημερίας σε μια πατρίδα που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Για να δώσουμε δηλαδή χρόνια στη ζωή μας. Εύχομαι ολόψυχα να συμβεί σε σας και σ’ αυτούς που αγαπάτε».        

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Δημήτρη Μπουραντά…

bourantas

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA)  και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.   

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω:

«Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα,  με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)

Είπαν για το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά

  • «Ήθος, πάθος και λόγος για μια πατρίδα που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας». Νίκος Κουτσιανάς, ιδρυτής APIVITA & APIGEA
  • «Ένα συναρπαστικό και μαθησιακό ταξίδι στην υπαρξιακή, συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη». Δήμητρα Ιορδάνογλου, επίκουρη καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου
  • «Καθρέφτης και πυξίδα για συντρόφους, γονείς, παιδιά, δασκάλους και πολίτες». Κατερίνα Ζηρίδη, πρόεδρος Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη
  • «Η λέξη που μας δίνει εκφράζει τη ρήση του Αντρέ Μπρετόν: “Μία λέξη και όλα σώζονται, μια λέξη και όλα χάνονται”». Σπυριδούλα Βαρλοκώστα, καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
  • «Τα πιο εμπνευσμένα και χρήσιμα μαθήματα που έχω πάρει μέχρι τώρα». Μαριλένα Χρυσανθακοπούλου, φοιτήτρια Νομικής, 1ο βραβείο SKADDEN

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!