Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Με Επιμελητήριο Κυκλάδων και δίκτυο Aegean Cuisine: Τα τυριά της Άνδρου «ταξίδεψαν» στην Κρήτη

Chefs

Με αφορμή την 6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με τιμώμενη περιοχή τις Κυκλάδες σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης,  του Δήμου Ρεθύμνης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, βρέθηκε στο Ρέθυμνο στις αρχές του περασμένου μήνα εκπροσωπώντας το δίκτυο Aegean Cuisin

Οι εκδηλώσεις διήρκησαν μία εβδομάδα και μέσα από το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρητικά προϊόντα και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίες, καθώς και μουσικά και χορευτικά δρώμενα από την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Live μαγειρέματα

Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης στις Κυκλάδες περιελάμβανε δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: στις 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για το «πάντρεμα» Κρητικών κρασιών με τυριά των Κυκλάδων, με εισηγητές σημαντικούς δημοσιογράφους οίνου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστούς συνδυασμούς γεύσεων. Σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τρία τυροκομεία των Κυκλάδων απέστειλαν τυροκομικά προϊόντα τους για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: μαλακό βολάκι και τυρί της μπουρνιάς από την Άνδρο, και γυαλωμένη μανούρα από τη Σίφνο.

Επιμ. Ηρακλείου

Την επόμενη ημέρα, στις 5 Ιουλίου τρεις chefs από την Κρήτη και τρεις από τις Κυκλάδες – εκπροσωπώντας την Άνδρο, τη Μήλο, και τη Σύρο – μαγείρεψαν ζωντανά αστικές, αγροτικές και γιορτινές συνταγές υπό το συντονισμό γνωστής δημοσιογράφου γεύσης. Η παρουσία των Κυκλάδων απέσπασε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, ενώ το νησί της Μήλου έκλεψε την παράσταση με τοπικό χορευτικό σύλλογο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Επιμ. Ρεθύμνης

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων όπου αντάλλαξε απόψεις και καλές πρακτικές σχετικά με κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη νησιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά και ειδικότερα στη γαστρονομία. Τα αποτελέσματα των συσκέψεων παρουσίασαν πρακτικό ενδιαφέρον και το Επιμελητήριο Κυκλάδων επεξεργάζεται ήδη ορισμένα από αυτά προκειμένου να τα αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Επιμ. Χανίων

Ευχαριστίες:

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ευχαριστεί τις επιχειρήσεις-μέλη του Τυροκομείο Λούβαρη (Άνδρος), Τυροκομικά Άνδρου Κρεβασάρα και Τυροκομείο Καλογήρου (Σίφνος) για την αποστολή προϊόντων τους στο Ρέθυμνο,  τους μάγειρες των Κυκλάδων Κατερίνα Ρεμούνδου (Άνδρος), Βασίλη Παπικινό (Μήλος) και Μαρία Διακάτου (Σύρος) για τη συμβολή τους στην προώθηση της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας μέσα από τη διοργάνωση, καθώς επίσης και το Χορευτικό Σύλλογο Μήλου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!