Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από τις 18-20 Μαρτίου 2017 στο Metropolitan Expo

food-expo-athina

Περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 25.000 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 64 χώρες σε όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τη FOOD EXPO 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από τις 18-20 Μαρτίου στο Metropolitan Expo, καθώς περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 25.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 64 χώρες σε όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τη FOOD EXPO 2017 κατά τις ημέρες της λειτουργίας της.

Στην τελετή εγκαινίων το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα, την τοπική αυτοδιοίκηση και πρεσβείες, καθώς και θεσμικοί φορείς, επιμελητήρια και επιχειρηματίες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει η FOOD EXPO για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και τις μονάδες πρωτογενούς παραγωγής αγροτροφικών προϊόντων. Ενδεικτικό της σημασίας που απέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην FOODEXPO, αποτελεί το γεγονός ότι o κ. Αποστόλου ξεναγήθηκε στην έκθεση και συνομίλησε με τους εκθέτες, τόσο το Σάββατο μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων, όσο και τη Δευτέρα τελευταία μέρα της έκθεσης.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου της διοργανώτριας εταιρείας FORUM AE, κ. Νίκου Χουδαλάκη ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών δεν έχει μόνο παρελθόν, έχει δυναμικό παρόν, αλλά και ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο μέλλον και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της εθνικής μας Οικονομίας, ο οποίος πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στο νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του, εξήρε με τη σειρά του τη σπουδαιότητα της έκθεσης στην στήριξη του κλάδου τροφίμων και ποτών, καθώς παρέχει την καλύτερη δυνατή προβολή στα ελληνικά προϊόντα. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο acting ambassador της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Javier Triana, ο οποίος σημείωσε πως η FOOD EXPO μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να καταστεί σημείο αναφοράς για τη διεθνή αγορά Τροφίμων και Ποτών και δη για τις χώρες της Μεσογείου, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του για την φετινή ανάδειξη της Ισπανίας ως τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.  

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από εκτενή επίσκεψη στην έκθεση, σημείωσε την αμέριστη υποστήριξή του στην εθνική αποστολή που επιτελεί η FOOD EXPO, παρέχοντας βήμα στις ελληνικές επιχειρήσεις Τροφίμων & Ποτών για να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντά τους, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αποτελεί εθνική υπόθεση η διοργάνωση στην Ελλάδα μίας τόσο μεγάλης διεθνούς έκθεσης που αντανακλά την τεράστια δυναμική του κλάδου. 

Αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία της FOOD EXPO 2017, από την ανάλυση των barcode προσκλήσεων προκύπτει ότι το 30% των επισκεπτών της FOOD EXPO δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην οργανωμένη και μικρή λιανική και στο εμπόριο τροφίμων και ποτών. Περίπου το 26% των επαγγελματιών προέρχεται από τον ευρύτερο κλάδο της εστίασης, της καφεστίασης και της αρτοζαχαροπλαστικής, ενώ το 11% δραστηριοποιείται στον παραγωγικό τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 54% των επισκεπτών προέρχεται από την Αττική και το 46% από την Περιφέρεια. 

Επισημαίνεται ότι μεγάλη ήταν και η προσέλευση διεθνών αγοραστών στην 4η FOOD EXPO. Συνολικά την επισκέφθηκαν 2.500 food traders από 64 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, ενώ οι συνολικά 650 ξένοι hosted buyers, πραγματοποίησαν περισσότερες από 11.500  προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με τους Έλληνες εκθέτες στον ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του HALL 3. Ο συγκεκριμένος αριθμός b2b συναντήσεων αποτελεί ρεκόρ, όχι μόνο για τα εκθεσιακά χρονικά, αλλά και σε σχέση με κάθε άλλη -εθνική ή ιδιωτική- πρωτοβουλία προσέλκυσης και φιλοξενίας διεθνών αγοραστών.

Τόσο οι ξένοι food trader, όσο και οι hosted buyers είχαν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν δια ζώσης την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και να αντιληφθούν τον πλούτο των παραδοσιακών, αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που φιλοξενήθηκαν στη φετινή FOOD EXPO, που πιστοποίησε και με αυτό τον τρόπο ότι αποτελεί μία έκθεση πολύ υψηλού επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα με την FOODEXPO, πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων OENOTELIA με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Από την παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με την OENOTELIA προέκυψαν σημαντικές συνέργειες, καθώς οι εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα τους και ήρθαν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό.

Πηγή: Επιχειρώ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!