Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις από την ΕΔΚΕ στη Χώρα Άνδρου

Ktiniatroi

Με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις αδέσποτων ζώων του νησιού από την εξειδικευμένη ομάδα κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), το διήμερο 4 και 5 Μαΐου.

Οι στειρώσεις σε γατιά και σκυλιά ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Από γάτες, 42 θηλυκά και 16 αρσενικά και από σκυλιά, 16 θηλυκά και 10 αρσενικά. Παράλληλα, έπειτα από έλεγχο των κτηνιάτρων σε ορισμένα ζώα διαπιστώθηκαν προβλήματα που έχρηζαν χειρουργικής επέμβασης (μια εξόρυξη οφθαλμού, κρυψορχία, 2 πυομήτρες, μια κοιλιοκήλη και μια μαστεκτομή σε σκύλο με καρκίνο μαστού).

Ktiniatroi2

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΔΚΕ κ. Νίκος Παυλόπουλος, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι κτηνίατροι ήταν εξαιρετικοί και δούλεψαν ακατάπαυστα και τις δύο ημέρες σε συνεργασία με την κτηνίατρο κα Σμαράγδα Βελούδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά τόσο για την ευγενική παραχώρηση του κτηνιατρείου της, όσο και για τη συμμετοχή της στα χειρουργεία. Η συνεισφορά της κας Βελούδου ήταν καθοριστική και πολύτιμη.

steirwseis2

Το «παρών» έδωσε και τις δύο ημέρες η κα Αθηνά Τσατσομοίρου, πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου. Τα μέλη του «Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου» συνέβαλαν και εκείνα με τη σειρά τους στην επιτυχία της δράσης.

steirwseis3

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του Δήμου κ. Νίκος Γουλανδρής, εθελοντικά και εκτός του ωραρίου του, μετέφερε την αποστολή των κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ με το αυτοκίνητο του Δήμου, τόσο την Παρασκευή (03/05) από το Γαύριο στη Χώρα, όσο και την Κυριακή (05/05) προς το λιμάνι για την αναχώρησή τους.

steirwseis4

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Golden Star Ferries» και ιδιαιτέρως την κα. Χρυσάνθη Στεφάνου για τη δωρεάν μετακίνηση των κτηνιάτρων και τη μεταφορά του εξοπλισμού του χειρουργείου. Τέλος, ευχαριστούμε τo ξενοδοχείο «Anemomiloi Andros», τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Μαινάδες», «Camara Homes» και «Iro Suites» για τη φιλοξενία της ομάδας των κτηνιάτρων.

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!