Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου μεγάλου χώρου στάθμευσης στη Χώρα

11742880_923851037679945_209373878080123970_n

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου μεγάλου χώρου στάθμευσης (parking) των αυτοκινήτων στη Χώρα κάτω από το ΓΕΛ.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης σε σχετική ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία η προσπάθειά της Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση χώρου στάθμευσης, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή της Χώρας.
«Με δεδομένη την αυξημένη κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα ενόψει του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου ο χώρος αυτός θα δώσει την λύση στο τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης.
Θέλω να ευχαριστήσω το ίδρυμα Εμπειρίκου και τους κ. Επαμεινώντα Εμπειρίκο και Αλέκο Καίρη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Η δωρεάν παραχώρηση του χώρου εκ μέρους τους δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον τους για την Άνδρο αλλά και την άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη προς τον Δήμο μας.
Μέσα σε λίγες ημέρες ο νέος χώρος στάθμευσης θα είναι έτοιμος προς χρήση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. 

11745964_923851061013276_9178628891670633756_n  15865_923851001013282_4773737842213075865_n 11214097_923850957679953_7826285221718448069_n 1229905_923850891013293_1851100868391461508_n

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

 1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ

  ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ! ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ…

  Πολλές φορές στην ζωή μας, σαν συνειδητοί Χριστιανοί, επικαλούμεθα τον Θεό και τούς Αγίους Του. Γιατί μόνοι αυτοί θα μας προσφέρουν αληθινή σωτηρία και συμπαράσταση…

  Έλληνες Μην Φοβάστε Τίποτα, Είμαστε Γένος Επιλεγμένο Από τον Τριαδικό Θεό…

  Έλληνες, Αυτό είναι το Υπερόπλο για τη Σωτηρία – To Διαδίδουν σε Όλο τον Κόσμο

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ… Το Δικό Μας «Πυρηνικό Όπλο» Τέθηκε σε Λειτουργία

  Ένα Συγκλονιστικό Μήνυμα Τούτες Εδώ τις Κρίσιμες Ώρες για την Πατρίδα…

  Αυτό λοιπόν έκανε και μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις της πριν δύο χρόνια, για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία.

  Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.

  ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

  Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους.

  Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο μοναστήρι τής Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της.

  Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ.

  Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.

  Λίγη ώρα πριν το χειρουργείο παρουσιάστηκε στον ιατρό που θα χειρουργούσε τον μικρό Ανδρέα μία γυναίκα.

  Είπε πως είναι γιατρός και παρακάλεσε να παρακολουθήσει την εγχείρηση, επειδή ήταν προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα. Η συζήτηση της γυναίκας με τον χειρούργο έδειχνε πως κατείχε την ιατρική επιστήμη και δεν άφηνε καμιά αμφιβολία στο χειρούργο να σκεφτεί πως δεν είναι ιατρός.

  Εκείνος πάντως της είπε πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο χειρουργείο ξένος ιατρός και πως αποτελούσε πρακτική της ιατρικής του ομάδας να μην μετέχουν άλλοι στις λεπτές αυτές εγχειρήσεις.

  Η επιμονή όμως της γυναίκας έκαμψε την αρχική αδιαλλαξία του χειρούργου.

  Της ζήτησε να αφήσει τα στοιχεία της στη γραμματεία και να εισέλθει στη συνέχεια στο χειρουργείο μαζί του.

  Έτσι και έγινε.
  Η άγνωστη ιατρός εισήλθε στο χειρουργείο και όχι απλώς παρακολουθούσε αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού Ανδρέα. Αρκετές φορές μάλιστα έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση.

  Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός αφού την ευχαρίστησε εξήλθε του χειρουργείου.

  Το ζεύγος Βασιλείου έτρεξε να πληροφορηθεί για το πώς πήγε η εγχείρηση.

  «Όλα πήγαν πολύ καλά» τους είπε. Και πρόσθεσε:

  «Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είχατε μια τέτοια γιατρό για το παιδί σας και ήλθατε σε μένα;»

  Οι γονείς έκπληκτοι του απάντησαν ότι δεν είχαν φέρει κάποια γιατρό και δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ο χειρούργος όμως επέμενε και τους είπε πως όταν εξήλθε από το χειρουργείο η γιατρός του μικρού Ανδρέα, παρέμεινε για λίγο μέσα με την υπόλοιπη ιατρική ομάδα.

  Ως εκ τούτου κάπου εκεί γύρω έπρεπε να είναι και τους προέτρεψε να τη συναντήσουν.

  Μάταια όμως έψαχναν να τη βρουν. Η γιατρός είχε εξαφανισθεί…

  Σκέφθηκαν πως θα έφυγε και πήγαν μετά την προτροπή του χειρούργου στη γραμματεία να ζητήσουν τα στοιχεία της προκειμένου να την ευχαριστήσουν. Πίστευαν πως ίσως κάποια γιατρός από την Ελλάδα, ή την Κύπρο ευαισθητοποιήθηκε και ταξίδευσε στις ΗΠΑ για να συμβάλλει στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.

  Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η άγνωστη γυναίκα ιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα από την Άνδρο (Marina from Andros).

  Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.

  Στέκονταν επί αρκετή ώρα αμήχανοι μπροστά στο θαύμα της Αγίας Μαρίνας.

  Τα δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς πλημμύρισαν τα μάτια τους.

  Θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει ο σεβαστός γέροντας και ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.

  » Πηγαίνετε στην Αμερική και εύχομαι η Αγία Μαρίνα να είναι μέσα στο χειρουργείο »

  Την απερίγραπτη χαρά τους για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης και την επαναφορά της υγείας του μικρού Ανδρέα τη μετέφεραν στα ΜΜΕ μιλώντας για το αληθινό θαύμα.

  Από τότε έβαλαν ως τάμα να βρίσκονται πάντοτε οικογενειακώς στην Άνδρο την ημέρα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας.

  Έτσι και πράττουν, ενώ όπως ανέφερε μοναχός της Μονής με τον οποίο συνομιλήσαμε δύο φορές, στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η οικογένεια Βασιλείου μεταβαίνει τακτικά από τη Λεμεσό κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο για να ευχαριστήσει την Αγία Μαρίνα, που έσωσε τον μικρό Ανδρέα.

  Ουδέποτε λοιπόν απουσίασαν τα θαύματα των Αγίων από τη ζωή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και είθε ο Πανάγαθος Θεός, ό Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, να μας ενισχύει την πίστη μας με τα θαύματα των Αγίων μας.

  Ευχαριστούμε θερμώς την κ. Κυριακοπούλου Σπυριδούλα, συνταξιούχο ιατρό, που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει για το ανωτέρω θαύμα. Θερμές ευχαριστίες στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής και στην αδελφότητα για τις διευκρινίσεις και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τους θέσαμε.

  Το τηλέφωνο της Ιεράς Μονής, Αγίας Μαρίνης Άνδρου είναι : 2282024074.

  orthodoxia

  Κοινοποίηση:

  Facebook2
  Twitter3

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!