Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Με πόρους του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζεται η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου

gh

Η Περιφέρεια  εξοπλίζει ψηφιακά 104 σχολεία σε μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κάτω των 3.000 κατοίκων

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, πιστός στην δέσμευσή του προς τους κατοίκους της Σίφνου για την συνέχιση και ολοκλήρωση της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου  στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με δημόσια δαπάνη ύψους 2.555.552,12 ευρώ.

Η κατασκευή του σχολείου είχε ξεκινήσει το 2014 και επειδή δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωσή του εντός της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε για την συνέχιση και ολοκλήρωσή του στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Το κτίριο του σχολείου που κατασκευάζεται στην θέση «Φυρόγια», έχει συνολικό εμβαδόν 2.370 τ.μ. και είναι δυναμικότητας 300 μαθητών.

Οι χώροι που προβλέπονται πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές διδασκαλίας και είναι: αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, διοικητικοί και λοιποί χώροι γραφείων, χώροι κοινόχρηστων λειτουργιών όπως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, χώροι διαλείμματος, εστιατόριο, κυλικείο, βοηθητικοί χώροι. Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προβλεφθεί χώροι διαλείμματος, ημιυπαίθριος χώρος διδασκαλίας, γήπεδα και χώροι για αθλητικές δραστηριότητες. Προβλέπεται επίσης χώρος προσωρινής στάθμευσης λεωφορείων και οχημάτων, για την αποβίβαση/επιβίβαση των μαθητών.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» εντάσσεται και η προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάτω των 3.000 κατοίκων.

Το έργο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 453.540,00 ευρώ,  αφορά στη στήριξη και ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας, μέσω του τεχνολογικού εξοπλισμού , κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, σε 104 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, όπως σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς (projectors), έγχρωμοι εκτυπωτές laser A4, web cameras εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ασπρόμαυρα πολυμηχανήματα Α3 και Α4, access points και servers.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να καλύψει την επιτακτική  ανάγκη χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκειμένου τα σχολεία, ακόμη και στο πιο μικρό νησί του Νοτίου Αιγαίου, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις τεχνολογικά εξελισσόμενες απαιτήσεις μόρφωσης και κατάρτισης που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!