Με το νησί της Ανάφης ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) του Α” εξαμήνου 2017
Συνολικά διεξήχθησαν 19 τμήματα με την συμμετοχή 436 επιχειρηματιών και εργαζομένων σε 8 νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 5 τμήματα στη Σαντορίνη, 4 στη Μύκονο, 3 στην Πάρο, 3 στη Σύρο και από 1 σε Άνδρο, Τήνο, Δονούσα και Ανάφη. Από Σεπτέμβριο ξεκινάει ο κύκλος του Β” εξαμήνου 2017.
- Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007), υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κυλικεία, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, μεταφορικές, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.α.
- Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.),ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των επίσημων πιστοποιητικών.
- Τα σεμινάρια υλοποιούνται όλο το χρόνο από το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκτός θερινής σεζόν και προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε νησιού.
- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα για τον σχεδιασμό υλοποίησης νέων προγραμμάτων το Β” εξάμηνο 2017.
Για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπως συμπληρωθεί η Αίτηση στο παρακατω link:
https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=43822