Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Με το Ολοκαύτωμα συνέκρινε την πρόσφατη επίθεση με χημικά στη Συρία ο πρώην ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ

auschwitz3-thumb-large

Με το Ολοκαύτωμα συνέκρινε την πρόσφατη στυγερή επίθεση με χημικά στη Συρία ο πρώην ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ και νυν ανώτατος ραβίνος του Τελ Αβίβ, Μέιρ Λάου, μία από τις ισχυρότερες φωνές της χώρας, παρακινώντας παράλληλα την ηγεσία του Ισραήλ να επέμβει και να συμβάλει στον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Παρότι οι Ισραηλινοί αποφεύγουν να συγκρίνουν άλλες θηριωδίες με το Ολοκαύτωμα, ο Λάου έσπασε αυτό το ταμπού την Πέμπτη, όταν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε πως οι Σύριοι βιώνουν σήμερα το δικό τους Ολοκαύτωμα.

«Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα Ολοκαύτωμα για τον συριακό λαό, το οποίο δεν ξεκίνησε σήμερα, αλλά πριν από έξι χρόνια», ανέφερε συγκεκριμένα ο Λάου στον ραδιοφωνικό σταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Λάου υπήρξε ένας από τους νεαρότερους επιζώντες του ναζιστικού στρατόπεδου συγκεντρώσεως του Μπούχενβαλντ, όταν αυτό ελευθερώθηκε από τα αμερικανικά στρατεύματα. Διετέλεσε ανώτατος ραβίνος του Ισραήλ από το 2003 μέχρι το 2013 και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο επιφανείς πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.  

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!