Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Με τον παιάνα των Σαλαμινομάχων πήρε εκκίνηση το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

Με την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας σύνδεσε την ιστορία της η αρχαιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ανοικτής θαλάσσης της Ανατολικής Μεσογείου, το Ράλλυ Αιγαίου.

Στα νερά, όπου πριν από 2500 χρόνια διεξήχθη η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ήχησε και πάλι το «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε…» αλλά αυτή τη φορά ήχησε για να σηματοδοτήσει την εκκίνηση του «57ου Ράλλυ Αιγαίου» που είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Ετος. Στη θαλάσσια περιοχή φόρο τιμής απέδωσαν άνθρωποι της θάλασσας όλων των ηλικιών.

Μπροστά από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, στον όρμο Αμπελάκια, συγκεντρώθηκαν τα σκάφη της διοργάνωσης του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και νεαροί αθλητές του κανό – καγιάκ και της ιστιοπλοΐας από ομίλους της Σαλαμίνας, οι οποίοι μετείχαν στο τελετουργικό που περιελάμβανε ρίψη στεφανιού στη θάλασσα και τον παιάνα τον Σαλαμινομάχων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν από τη στεριά δεκάδες κάτοικοι από το νησί του Αίαντα.

Τα ιστιοφόρα με πληρώματα έμπειρους αθλητές ανοικτής θάλασσας και τριγώνου, όπως και νέα παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον, μετά το πέρας της απόδοσης τιμών, κατευθύνθηκαν νότια της Ψυτάλλειας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν. έδωσε την κανονιά της εκκίνησης.

Οι μέτριας έντασης βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι σταδιακά εξασθένισαν και οι ιστιοπλόοι επιδόθηκαν στην αναζήτηση ανέμων, είτε κατευθυνόμενοι προς το Αιγαίο είτε παραμένοντας στα νερά του Σαρωνικού.

Η πρώτη ιστιοδρομία, με συνολική διαδρομή περισσότερα από 130 ν.μ., έχει ενδιάμεση πόρτα στη βραχονησίδα Σταυρονήσι, νοτίως της Ύδρας, και, έτσι, θα μετρήσει ως δύο κούρσες. Όπως οι περισσότερες από τις διοργανώσεις του Ράλλυ Αιγαίου, έτσι και σε αυτή, η τακτική αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην επιτυχία. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα μίλια του αγώνα καθώς τα 52άρια «Bullet» και «OPTIMUM 3 –  Samos Steamship», άρχισαν από νωρίς να… παίζουν μεταξύ τους σαν τη γάτα με το ποντίκι, με το «Velos» των Ολυμπιονικών του Ρίο, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, να βρίσκεται συνεχώς κοντά τους και να προσπαθεί να επωφεληθεί από τη μάχη των «γιγάντων».

Και στα μικρότερα όμως σκάφη, όπως το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, το οποίο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την περσινή νίκη του, οι υπεύθυνοι τακτικής έπιασαν από νωρίς δουλειά και ο αγώνας μέσα στη νύχτα θα κρίνει τους νικητές. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί, όπως στις περισσότερες από τις τελευταίες διοργανώσεις  του Ράλλυ Αιγαίου, στον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι «Η Καθημερινή».

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!