Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Με τους συμβασιούχους καθαριότητας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τους συμβασιούχους καθαριότητας, οι οποίοι μετά και την ανακοίνωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις υποχρεωτικές ανανεώσεις των συμβασιούχων καθαριότητας των ΟΤΑ, να μη δύνανται να πληρωθούν για την εργασία τους.

Τους ενημέρωσε, ότι έχει ήδη διαμαρτυρηθεί εντόνως στον αρμόδιο Υπουργό, για την μη λύση αυτού του τόσου σημαντικού προβλήματος, το οποίο αφήνει έωλους τους συμβασιούχους καθότι παρέχουν πλέον των 5 μηνών απλήρωτη εργασία, αλλά παράλληλα δημιουργεί και προβλήματα στον τομέα καθαριότητας του νησιού, ενώ ήδη διανύουμε την τουριστική σεζόν και είναι αδιανόητο να αφεθούν οι τουριστικοί προορισμοί να κατακλυστούν από απορρίμματα σε μία πολλά υποσχόμενη σεζόν αφήνοντας τέτοιο αρνητικό αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, όταν οι μόνες θετικές ειδήσεις έρχονται από τον τουρισμό.

Επιπλέον, τους τόνισε, ότι είναι αδιανόητο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς οι συμβασιούχοι να μην πληρώνονται, ενώ έχουν εκπληρώσει αδιαλείπτως στο ακέραιο τις υπηρεσίες τους και να παραμένουν απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα οι οικονομικές τους υποχρεώσεις αυξάνουν και για το λόγο αυτό στη συνάντηση με την παρότρυνση του Δημάρχου παραβρέθηκε δικηγόρος, προκειμένου άμεσα να προσφύγουν δικαστικά για την δικαίωσή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος, ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού & Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Γρυπάρη.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!