Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Μέχρι 30 Ιουνίου η ένταξη ιδιωτικών έργων στα leader αλλιώς επέρχεται μείωση κονδυλίων

Προς το παρόν πάντως, όσον αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις, λίγες είναι οι Αναπτυξιακές Εταιρείες που έχουν εκδώσει σχετικούς πίνακες κατάταξης µε δικαιούχους. 

Σχετικές ανακοινώσεις µε εντάξεις δικαιούχων το τελευταίο δίµηνο έχουν εκδώσει η Αναπτυξιακή ∆υτικής Μακεδονίας (ΑΝ.ΚΟ Α.Ε), Ηµαθίας (Ο.Τ.∆. ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε ), Χίου (ΕΤΑΧ) και Καστοριάς (ΑΝΚΑΣ). Μένει να φανεί αν θα ικανοποιηθεί το αίτηµα υπερδέσµευσης κονδυλίων που έχουν καταθέσει οι Αναπτυξιακές, ώστε να καλυφθούν και οι αιτήσεις των επιλαχόντων. 

Σηµειώνεται εδώ, πως από τις περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες τώρα γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν οι σχετικοί πίνακες κατάταξης για τα ιδιωτικά έργα µέχρι το τέλος Απριλίου-αρχές Μαΐου, ώστε µετά το τέλος των ενστάσεων να είναι σε θέση να προχωρήσουν σε πληρωµές. Συγκεκριµένα, θα πρέπει µέχρι το τέλος του 2020, οι Αναπτυξιακές να προχωρήσουν σε πληρωµές που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 20% των λειτουργικών τους εξόδων. 

Συγκεκριµένα η ΚΥΑ αναφέρει:

Η ενίσχυση στα πλαίσια του παρόντος υποµέτρου δύναται να µειωθεί σε σχέση µε την πορεία υλοποίησης του τοπικού προγράµµατος, λαµβάνοντας υπόψη την απόκλιση από τους στόχους όπως διατυπώνονται σε σχέση µε τις εντάξεις έργων 19.2 και 19.3 και σε σχέση µε τις πληρωµές έργων 19.2 και 19.3. […]

Α) Σε σχέση µε τις εντάξεις

Μέχρι 30-6-2020 πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραµµα τοπικής ανάπτυξης το 50% της δηµόσιας δαπάνης του υποµέτρου 19.2 και οι πληρωµές (συµπεριλαµβανοµένης της προκαταβολής) του 19.4 µπορούν να ανέλθουν στο 50% της δηµόσιας δαπάνης του υποµέτρου 19.4. Στο ποσοστό του 50% συµπεριλαµβάνονται και τα έργα που έχουν απενταχθεί. Στην περίπτωση που δεν ικανοποιείται η παραπάνω συνθήκη, οι πληρωµές του υποµέτρου 19.4 µειώνονται, κατά το ποσοστό που δεν επιτεύχθηκε.

Πηγή: https://www.agronews.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!