Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλη δοκιμή κολχικίνης ως θεραπεία της Covid-19

Η κολχικίνη πρόκειται να δοκιμαστεί άμεσα ως πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή βρετανική ομάδα έρευνας για την ανεύρεση φαρμάκου κατά της Covid-19.

Η RECOVERY Trial του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει ερευνήσει διάφορες ουσίες για την αντιμετώπιση της ασθένειας που ο κορωνοϊός προκαλεί στους ανθρώπους, όπως η δεξαμεθαζόνη. Πλέον στρέφεται σε μαζικούς κλινικούς ελέγχους της κολχικίνης, με την ελπίδα ότι η κοινή αυτή αντιφλεγμονώδης ουσία θα μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας, η κλινική δοκιμή που θα γίνει στη Βρετανία θα είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, με τη συμμετοχή 176 κλινικών ανά το Ηνωμένο Βασίλειο και τουλάχιστον 18.000 ασθενών που έχουν ως τώρα ενταχθεί στο ερευνητικό πρόγραμμα της ομάδας.

«Η κολχικίνη αποτελεί ελκυστικό φάρμακο για τις δοκιμές μας καθώς είναι πολύ καλά κατανοητή [ουσία], φθηνή και ευρέως διαθέσιμη. Εάν λειτουργεί, θα αποτελέσει μια θεραπεία για την Covid-19 που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άμεσα παγκοσμίως, ακόμη και στις φτωχότερες χώρες,» εξηγεί ο καθηγητής Πίτερ Χόρμπι, της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αρχικά η δοκιμή θα διεξαχθεί σε 2.500 ασθενείς στους οποίους θα χοηγηθεί η ουσία, σε σύγκριση με άλλους 2.500 σε αντίστοιχη ιατρική κατάσταση. Τα αποτελέσματα πάντως θα χρειαστούν ορισμένουν μήνες ώσπου να εξαχθούν.

Πηγή: Καθημερινή


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!