Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Μελέτες Προστασίας της παραλίας και αξιοποίησης του Τουριστικού Καταφυγίου Μπατσίου

Υπεγράφη από τον Δήμο μας η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα μελετητών που θα εκπονήσουν τις μελέτες με τίτλο : «Προστασία – αποκατάσταση προβλημάτων και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Μπατσίoυ Άνδρου»
Αναλυτικά περιλαμβάνονται:
-Εκπόνηση Ακτομηχανικής Μελέτης για την αποκατάσταση της παραλίας Μπατσίου. Αντικείμενο της μελέτης είναι η διερεύνηση του φαινομένου του κατακερματισμού της παραλίας στο Μπατσί, ώστε να προκύψουν μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση οι προτάσεις των απαραίτητων έργων για την επίλυση των προβλημάτων.
-Εκπόνηση Οριστικής Μελέτης Θωράκισης στον προσήνεμο τμήμα του μόλου του τουριστικού καταφυγίου Μπατσίου, (μελέτη λιθοριπής). Για την θωράκιση του προσήνεμου τμήματος του μώλου απαιτείται ο έλεγχος, η επικαιροποίηση και η συμπλήρωση της υπάρχουσας μελέτης λιμενικών έργων η οποία κατ ελάχιστον θα πρέπει να περιλαμβάνει:
Πλήρη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης. Έλεγχος και συμπλήρωση των αναγκαίων υποστηρικτικών μελετών (βυθομετρική / τοπογραφική αποτύπωση, υποθαλάσσιες αυτοψίες, γεωλογική αναγνώριση).
-Εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αφορά στην υλοποίηση των έργων της εγκατάστασης λιθοριπής, στα μικρά έργα επισκευής Η/Μ, αλλά και στην λειτουργία όλου του τουριστικού λιμένα, ως σύνολο.
-Εκπόνηση Μελέτης Η/Μ (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη). Η μελέτη Η/Μ αφορά στην αποκατάσταση των προβλημάτων φωτισμού , των φρεατίων και στον έλεγχο και την πρόβλεψη εργασιών συντήρησης της λειτουργίας του αντλιοστασίου.
Το κόστος των παραπάνω μελετών ανέρχεται σε 58.678,68€ και καλύπτονται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Μετά από πολλά χρόνια πλήρους απραξίας ο Δήμος μας έρχεται να διαχειριστεί το λιμάνι Μπατσίου, βελτιώνοντας και αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές και ταυτόχρονα δύνοντας λύση στην προστασία και αποκατάσταση της παραλίας.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!