Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Μένουμε Σπίτι: 10 μουσεία για να περιηγηθείς online

Aν μένεις σπίτι και σε τρώει η πλήξη, τότε τι θα έλεγες να περάσεις τον χρόνο του εγκλεισμού σου λίγο πιο εποικοδομητικά; Αν αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, τότε σού έχουμε έτοιμη λύση, αφού κάποια από τα πιο δημοφιλή μουσεία παγκοσμίως ανοίγουν την πόρτα τους μέσω διαδικτύου και έτσι, μπορείς να τα επισκεφτείς από το σπίτι σου.

Ας τα δούμε…

1. Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο  ιδρύθηκε το 1872, βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

2.Πινακοθήκη Tate Britain στο Λονδίνο

Η Tate Britain τεγάζει μια σημαντική συλλογή της τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου από την εποχή των Τυδώρ και διαθέτει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Τζόζεφ Μάλλορντ Ουίλλιαμ Τέρνερ, ο οποίος κληροδότησε όλα του τα έργα συλλογή στο κράτος. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Μεγάλης Βρετανίας και θεωρείται η επιτομή της βρετανικής τέχνης. Σίγουρα αξίζει τον χρόνο σου!

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

3. Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ περιλαμβάνει κυρίως έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ αλλά και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών. Περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του βαν Γκογκ σε όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

4. Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι

Στο Μουσείο Ορσέ του Παρισιού εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα το περίφημο Μουσείο φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις.\

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

5.Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία

Το Ουφίτσι (Uffizi) είναι ανάκτορο της Φλωρεντίας, που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία – πινακοθήκες στον κόσμο, την Galleria degli Uffizi. Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

6. Μπαγκάν στη Μιανμάρ

Έτοιμος για ένα ταξίδι κάπου εξωτικά; Ας πάμε λοιπόν στο Μπαγκάν, που είναι αρχαία πόλη στην κεντρική Μιανμάρ. Από τον 9ο μέχρι τον 13ο αιώνα ήταν πρωτεύουσα του βασιλείου του Παγκάν.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ακμής του βασιλείου κατασκευάστηκαν πάνω από 10.000 βουδιστικοί ναοί, παγόδες και μοναστήρια στην πεδιάδα του Μπαγκάν, από τους οποίους σήμερα σώζονται περισσότεροι από 2.200 ναοί και παγόδες. Η αρχαιολογική ζώνη του Μπαγκάν έχει διαστάσεις 13 επί 8 χιλιόμετρα, και βρίσκεται σε μια καμπή του ποταμού Ιραγουάντι.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

7. Πορτάρα στη Νάξο

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας ένα ελληνικό μουσείο και αυτό είναι το μουσείο Πορτάρα στη Νάξο.Η Πορτάρα είναι η τεράστια μαρμάρινη πύλη ενός εκατόμπεδου ναού που ξεκίνησε να χτίζεται τον 6ο π.Χ. αιώνα, πιθανότατα προς τιμήν του θεού Απόλλωνα, στη Νάξο. Βρίσκεται στο νησάκι «παλάτια», ή «νησί του Βάκχου», στο βόρειο άκρο του λιμανιού της Νάξου. Σ

Σύμφωνα με τη μυθολογία, σε αυτό το νησάκι ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη, την οποία μετά απήγαγε ο Διόνυσος με την ακολουθία του. Το νησάκι δεν συνδεόταν με τη Νάξο μέχρι το 1919, χρονιά κατά την οποία κατασκευάστηκε ο μίσχος που το συνδέει με το υπόλοιπο νησί.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

8.Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τόσο του Λονδίνου, όσο και ολόκληρης της Μεγάλης Βρετανίας. Οι συλλογές του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

9. Μουσείο Περγάμου στο Βερολίνο

Το Μουσείο Περγάμου βρίσκεται στο Βερολίνο της Γερμανίας και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930. Εντός του μουσείου στεγάζονται τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία. Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής, και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

10. Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης στην Ουάσινγκτον

Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης στην Ουάσινγκτον είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού στις Η.Π.Α. Η τεράστια συλλογή της περιλαμβάνει έργα της δυτικής τέχνης, από τον Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, μεταξύ των οποίων και τον μοναδικό πίνακα του Leonardo da Vinci στην Αμερική.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ.

Πηγή: https://www.neolaia.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!