Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Μέσω της Οργάνωσης «Initiative für eine Humane Welt e.V»: Με υγειονομικό υλικό ενισχύθηκε το Κ.Υ. Άνδρου

PicMonkey Collage

Στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Άνδρου με υγειονομικό υλικό συνέβαλε η Αυστριακή Οργάνωση «Initiative für eine Humane Welt e.V»  («Πρωτοβουλία για μια Ανθρώπινη Κοινωνία») που δραστηριοποιείται πλέον και στο νησί μας.

Η δραστηριοποίηση της Οργάνωσης στην Άνδρο

Η Γερμανική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων « Initiative für eine Humane Welt e.V » που σημαίνει στα Ελληνικά, «Πρωτοβουλία για μια Ανθρώπινη Κοινωνία» έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια συλλογής χρημάτων από αυστριακούς και Γερμανούς πολίτες για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Πρόεδρος της οργάνωσης είναι ο Holdger Platta, φιλόσοφος, ελεύθερος δημοσιογράφος και συγγραφέας, με ειδίκευση στην ψυχοαναλυτική και κοινωνική ψυχολογία. Επίτιμος πρόεδρος είναι ο Σύνθετης, τραγουδοποιός , και συγγραφέας Konstantin Wecker.

Οι υπεύθυνοι για την διάθεση των χρημάτων στην Ελλάδα Αναστάσιος Χ. καθώς και η σύζυγος του Εβελιν Χ. η οποία οργανώνει την συλλογή χρημάτων στην Αυστρία, επισκέπτονται κατά διαστήματα την Ελλάδα και προσφέρουν βοήθεια σε άτομα και οργανώσεις ή κοινωνικές δομές.

Την Άνδρο επισκέφτηκαν για πρώτη φορά και για μια μόνο μέρα, τον Σεπτέμβριο, ύστερα από συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό του κέντρου υγείας Μαρία Αλεξάκη. Διέθεσαν το ποσό των 4,800 ευρώ σε ανάγκες κατοίκων της Άνδρου, ύστερα από πρόταση της κοινωνικής λειτουργού και της προέδρου του φιλανθρωπικού συλλόγου Αποικίων κα. Ξενούλας Γιαβρίδου.

Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του κέντρου υγείας κ. Πιπεργιά και την δ/ντρια κα. Λιαποπούλου όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν επίσης με την πρόεδρο του φιλανθρωπικού συλλόγου Αποικίων με την οποία αντάλλαξαν εμπειρίες. Και για τους δύο φορείς θα αναζητηθούν τρόποι παροχής βοήθειας στο μέλλον.

Εφόσον οι προϋποθέσεις δεν αλλάξουν και η ροη των χρημάτων από τον έρανο των Γερμανών και Αυστριακών πολιτών, συνεχιστεί, η Άνδρος θα συνεχίσει να είναι στις περιοχές της Ελλάδας που η οργάνωση θα παρέχει βοήθεια.

Για όποιον ενδιαφέρεται, σχετικές δημοσιεύσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, www.hinter-den-schlagzeilen.de η οποία είναι και η επίσημη ιστοσελίδα του Konstantin Wecker, με αρχισυντάκτη τον Holdger Platta.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!