Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Μετά από 2,5 χρόνια… Στελεχώθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου! Κανονικά από σήμερα η λειτουργία του

iatros

Μία μεγάλη «πληγή» για τη Δημοτική Ενότητα Κορθίου, έκλεισε σήμερα, αφού και επίσημα πλέον ο αγροτικός ιατρός ανέλαβε καθήκοντα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, βάζοντας φρένο στην ταλαιπωρία,  την ανασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών,  προσφέροντας μία μεγάλη ανακούφιση για τον επόμενο  1,5 χρόνο. 

Να υπενθυμίσουμε ότι  τα τελευταία 2,5 χρόνια το Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου παρέμενε κλειστό αφού κανένας γιατρός δεν εκδήλωνε ενδιαφέρον για την περιοχή, ωστόσο μετά από μεγάλη, επίμονη και πολύμηνη προσπάθεια του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Βουραζέρη αλλά και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Άνδρου, τελικά στελεχώθηκε και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. 

Αξίζει να αναφερθεί πως στον γιατρό δόθηκε ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την παραμονή του στο νησί, αφού ο 1ος όροφος του ιατρείου διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να φιλοξενηθεί κατά τον 1,5 χρόνο περίπου που θα παραμείνει στο Κόρθι, μηδενίζοντας ουσιαστικά τα έξοδα διαμονής. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Βουραζέρη εστίασε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από πλευράς Δήμου, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ανακουφιστεί στο σύνολό της η Δημοτική Ενότητα Κορθίου η οποία παρέμενε επί 2,5 χρόνια χωρίς γιατρό. 

Ο ίδιος ευχαρίστησε  θερμά το Κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα για την προσφορά του, τον κ. Γιάννη Καλογρίδη και όλους όσοι βοήθησαν  ώστε να εξοπλιστεί ο 1ος όροφος του ιατρείου όπου θα διαμένει ο ιατρός. 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!