Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Η μετακίνηση γιατρού από την ορεινή Νάξο στην Ηρακλειά τον οδηγεί σε παραίτηση

52349
Η απόφαση μετακίνησης του γιατρού Επιμελητή Β΄ από το ορεινό χωριό της Νάξου, την Κορωνίδα όπου υπηρετεί 2 χρόνια στο νησί της Ηρακλειάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Naxos News τον οδηγεί σε απόφαση παραίτησης.

Είχε προηγηθεί η απόφαση μετακίνησης της γιατρού που μόλις είχε τοποθετηθεί σε άλλο ορεινό χωριό της Νάξου την Κόρωνο, όμως μετά από έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν η μετακίνησή της δεν προχώρησε.Ο γιατρός αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για την Ηρακλειά, όπου μετακινείται για ένα μήνα, όπως είχε γράψει το Naxos News, ήδη όμως φέρεται να έκανε γνωστή στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μηνιαίας παραμονής του στην Ηρακλειά.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν ήταν δυνατή η άμεση παραίτησή του ενώ είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του γιατί θα είχε επιπτώσεις ποινής.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι επιλέχθηκε η μετακίνηση γιατρού από χωριό που έχει πολλούς οικισμούς, βρίσκεται στην ορεινότερη περιοχή του νησιού και στη μεγαλύτερη απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου.

Παράλληλα όμως, συνεχίζεται η τακτική που ακολουθείται κατά κόρον της αποσπασματικής κάλυψης των υπηρεσιών υγείας.

Όπως πλροφορηθήκαμε, ο γιατρός δεν περίμενε ότι θα ήταν εκείνος που θα επ[ιλεγόταν για αυτήν τη μετακίνηση και μάλιστα από μια άγονη χαρακτηριζόμενη περιοχή.

Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν 2 χρόνια για τη θέση του Επιμελητή Β΄ που είχε προκηρυχθεί σύμφωνα με το Π.Δ. 131/87.

Σήμερα, στα 49 χρόνια του είναι αναγκασμένος να μετακινηθεί σε άλλο νησί για ένα μήνα, όπως όμως πληροφορούμαστε, του έγινε ήδη νύξη ότι αν το επιθυμεί μπορεί να παραμείνει για περισσότερο διάστημα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη εκδήλωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, απόφαση που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα κάνει πράξη μετά την ολοκλήρωση της μηνιαίας παραμονής του στο νησί της Ηρακλειάς.

Έτσι, από τη μια δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των μονάδων υγείας και των αγροτικών ιατρείων των νησιών και από την άλλη με τον τρόπο διοίκησης που ακολουθείται οδηγούν όσους υπηρετούν σε παραίτηση και σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας!

Απ’ ότι φαίνεται όμως αυτή η περίπτωση δεν απασχολεί τους διοικούντες.

Δεν διαμένει άλλωστε κανείς τους ούτε στην ορεινή Νάξο ούτε στο νησί της Ηρακλειάς!

Πηγή: http://www.naxos-news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!