Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων

d_d_kukladon

Στo πλαίσιo εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου) η Διευθύντρια Δασών Κυκλάδων, κ. Άρτεμις Αλεξιάδου, μαζί με τις δασολόγους Μαίρη Φωσκόλου και Αναστασία Δρασκίδου επισκέφτηκαν το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Σύρου με σκοπό την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

d_d_kukladon2

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση του ρόλου, της σημασίας και των ωφελειών που προσφέρουν τα δασικά οικοσυστήματα στον άνθρωπο και το περιβάλλον γενικότερα. Με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές το φωτογραφικό υλικό της παρουσίασης με είδη της άγριας χλωρίδας και πανίδας.

fytologio

Στο εκπαιδευτικό παιχνίδι που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ξεχωρίσουν διάφορα φυτικά δείγματα και να τα ταιριάξουν με παρόμοια που είχαν καρτέλες με την ονομασία του είδους. Το προσωπικό της δασικής υπηρεσίας δώρισε φυτολόγια για να τα συμπληρώσουν οι μαθητές.

deigmata

Στη συνέχεια δόθηκαν, επίσης, απλά μουσικά όργανα από ξύλο που παράγουν φυσικούς ήχους που θυμίζουν τους ήχους του δάσους και όλοι μαζί παρακολούθησαν τη σχετική παραγωγή του μουσικού σχολείου Αγρινίου «Το τραγούδι του δάσους»

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση δυο όμορφων παραμυθιών: το ποιος άλλος μένει εδώ και το δέντρο που έδινε.

Φωτογραφίες & πληροφορίες: www.atsida.gr

Πηγή: http://dasarxeio.com

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!