Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Μία ενημέρωση από τον κ. Φρατζέσκο Καλιβρούση για τον καινούριο πλάτανο της Χώρας

74883001_464905164136536_3333208905927884800_n
Αγαπητοί συντοπίτες και σύντροφοι στον Δημοτικό Συνδυασμό «Η Άνδρος της Ζωής Μας»,
Πιθανά γνωρίζετε την ανιδιοτελή δέσμευση μου να με απασχολούν σοβαρά ζητήματα του νησιού μας και μέσα από την κοινωνική και επιστημονική Δικτύωση μου να αναζητώ ιδέες και λύσεις για αυτά.
Ως κάτοικος της Χώρας και μάλιστα της γειτονιάς του Αγ. Γεωργίου και του παλαιότερου τμήματος της αλλά και από παιδί «θαμώνας» των καφενείων της Πλατείας Καΐρη, έχω βαθιές αναμνήσεις για τον αιωνόβιο Πλάτανο, που προσέφερε σκιά και ομορφιά σε ολόκληρη την Πλατεία, κατορθώνοντας να επονομάσει το σημείο ως τόπο συνάντησης «στον Πλάτανο». Μετά λοιπόν την καταστροφή και αποξήλωση του συναισθηματικά πληγώθηκα, όμως η ελπίδα του νεόφερτου πλατάνου με έκανε να αναθαρρήσω και να βάλω στην άκρη ρομαντικές μνήμες. Όμως ευρισκόμενος καθημερινά και για αρκετές ώρες σε μια από τις επιχειρήσεις καφε-εστίασης είχα παρατηρήσει αποφλοιώσεις και κηλίδες στον λεπτό κορμό του. Φυσικά και οι δυο επιχειρηματίες θορυβήθηκαν, κάλεσαν Γεωπόνο και δόθηκαν κάποιες οδηγίες για την «“ίαση» του.
Πρέπει λοιπόν να σας ενημερώσω με την ευκαιρία , και ως μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ , απευθύνθηκα στον ειδικό Δασολόγο και μέλος μας κο Ρήγα Τσιακίρη , ζητώντας την συμβουλή του. Επειδή δε Πανελλαδικά έχουν εμφανιστεί πολλαπλά κρούσματα προσβολής των πλατάνων από ιό που τους καταστρέφει αποξηραίνοντας τους , το ζήτημα έχει λάβει ευρύτερη σημασία. Μάλιστα ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και επίσης μέλος των Ο.Π. κος Γ. Δημαράς έγραψε άρθρα, έκανε επερώτηση στην Βουλή και συμμετείχε σε Συνέδριο των Δασολόγων τον Ιούνιο , ακριβώς με εισηγήσεις των επιστημόνων για το θέμα αυτό.
Τώρα λοιπόν δράττομαι της ευκαιρίας που ο κος Ρ. Τσιακίρης μου κοινοποίησε σχετική δημοσιευμένη διεθνώς Μελέτη του (με την συνεργάτιδα του Καλ. Σταρά), και σας την επισυνάπτω καθώς και με τον σύνδεσμο στο ιστότοπο Επιστημονικών Μελετών RESEARCHGATE.
Εύχομαι απλά να δείξει το ελάχιστο ενδιαφέρον και ο Δήμος και ίσως το θέσετε ως θέμα σε επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ.
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ – Αρχιτέκτων Μηχ. Ε.Μ.Π. (αποφ. 1987)/ μέλος : Τ.Ε.Ε.- Σ.Α.Δ.Α.Σ. – Σ.Ε.Κ. – ΕΛ.Ι.Ε. – ΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε. – ΕΛ.ΕΤ.Π.Π. – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (δημότης ΑΝΔΡΟΥ / ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

733401