Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Μύδρους στην Δημοτική Αρχή και την παράταξη του κ. Καπάκη εξαπολύει ο κ. Νικόλαος Θεολόγου – Καταγγέλλει πλειοψηφία και ελάσσονα μειοψηφία για τεχνητό αποκλεισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τα όργανα Διοίκησης του Δήμου

theologou

Για τεχνητό αποκλεισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τα όργανα Διοίκησης του Δήμου κάνει λόγο σε σχετική ανοιχτή επιστολή του προς το Δήμαρχο Άνδρου,  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανδριακή Ενότητα» κ. Νικόλαος Θεολόγου, ο οποίος εξαπολύει μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής αλλά και του συνδυασμού του κ. Γιάννη Καπάκη «Η Άνδρος της Ζωής μας».

Ο κ. Θεολόγου μιλά συντονισμένη δραστηριότητα και κατευθυνόμενη ψηφοφορία μεταξύ της δημοτικής παράταξης κ. Σουσούδη και της παράταξης του κ. Καπάκη, αναφορικά με τις θέσεις της μειοψηφίας σε κάποια όργανα του Δήμου και συγκεκριμένα την Κοινωφελή Επιχείριση,  το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου αλλά και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Άνδρου. 

 Χαρακτηρίζει δε, τις επιλογές του Δημάρχου κ. Σουσούδη αντιδημοκρατικές και παράνομες, ενώ κατηγορεί την παράταξη του κ. Καπάκη για καιροσκοπική συμπεριφορά.

Τέλος ο κ. Θεολόγου ξεκαθαρίζει πως η παράταξη «Ανδριακή Ενότητα» έχει προσφύγει κατά των αποφάσεων αυτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας την ακύρωσή τους…

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανδριακή Ενότητα» έχει ως εξής:

    

ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

  • Αυτή είναι η δημοκρατία που πιστεύετε κ. Σουσούδη;
  • Έτσι εννοούσατε το “όλοι μαζί για την Άνδρο” που διατυμπανίζατε επανειλημμένα στην ορκωμοσία των αιρετών στο προαύλιο του δημαρχείου;

Με συντονισμένη δραστηριότητα και κατευθυνόμενη ψηφοφορία μεταξύ της δημοτικής παράταξης κ. Σουσούδη και της παράταξης του κ. Καπάκη, τρίτης παράταξης στις εκλογές του Μαΐου, αποκλείστηκε η συμμετοχή της Ανδριακής Ενότητας στα όργανα διοίκησης του Δήμου Άνδρου. Πιο συγκεκριμένα:

– Στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άνδρου με 11μελή διοίκηση στην μία θέση που αναλογούσε στην αντιπολίτευση εκλέχτηκε η κ. Βασιλοπούλου της παράταξης “Η Άνδρος της ζωής μας”, με τις ψήφους των παρατάξεων Σουσούδη και Καπάκη.

– Στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου με πενταμελή διοίκηση στην μία θέση που αναλογεί στην αντιπολίτευση εκλέχτηκε ο ίδιος ο κ. Καπάκης με τις ψήφους των παρατάξεων Σουσούδη και Καπάκη.

– Στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Άνδρου αποκλείστηκε εντελώς η αντιπολίτευση από την διοίκηση κατά παράβαση του νόμου που ορίζει σαφώς την συμμετοχή υποχρεωτικά της αντιπολίτευσης.

Αυτές οι επιλογές του κ. Σουσούδη είναι καθαρά αντιδημοκρατικές και παράνομες. Καταργούν την βασική αρχή της δημοκρατίας, την αναλογικότητα και πλαστογραφούν τα εκλογικά αποτελέσματα. Στις εκλογές του Μαΐου δεν εκλέχτηκε μόνο η διοίκηση του Δήμου, αλλά και η αντιπολίτευση με την σειρά κατάταξής της, και η αγνόηση αυτών των αποτελεσμάτων δείχνει απλά την χωρίς αρχές διοίκηση, την αντιδημοκρατικότητα, την μικροψυχία.

Όσον αφορά στην παράταξη του κ. Καπάκη, η καιροσκοπική συμπεριφορά σε συνεργασία με την συμπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τον αποκλεισμό της Ανδριακής Ενότητας από τη συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Δήμου, δεν τους τιμά.

Στις αντίστοιχες εκλογές του 2011 με τον Γιάννη Γλυνό δήμαρχο, είχαν γίνει αποδεκτές όλες οι προτάσεις της παράταξης Σουσούδη, και είχαν εκλεγεί σε όλα τα όργανα του Δήμου οι σύμβουλοι που είχαν προταθεί από τον ίδιο τον κ. Σουσούδη. Και αυτό παρά το ότι τότε η τρίτη παράταξη, του Γιάννη Μαλταμπέ, είχε πάρει 22% των ψήφων στις εκλογές του 2010 για τον Δήμο Άνδρου. Για την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που διοικεί, αυτή η συμπεριφορά είναι αήθης πολιτικά, αντιδημοκρατική και παράνομη.

Η Ανδριακή Ενότητα έχει προσφύγει κατά των αποφάσεων αυτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας την ακύρωσή τους, και την συμμόρφωση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους νόμους.

Ταυτόχρονα κάνουμε γνωστό σε όλους τους κατοίκους του νησιού αυτά τα γεγονότα, που η επιλεκτική παρουσίαση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου αποκρύπτει.

  Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανδριακή Ενότητα»

   Νικόλαος Θεολόγου

 Δημοτικός Σύμβουλος

 

Η απάντηση του Δημάρχου κ. Σουσούδη: http://www.androsportal.gr/den-ifistate-kanena-thema-dimokratias-alla-krisis-ke-apofasis-tou-dimotikou-simvouliou-mesa-se-diafani-dimokratika-plesia-apanta-sto-n-theologou-o-dimarchos-androu-k-th-sousoudis-aski/

Η απάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Η Άνδρος της Ζωής μας» κ. Καπάκη: http://www.androsportal.gr/g-kapakis-charaktirismi-tou-k-theologou-mas-afinoun-pantelos-adiaforous-ke-dichnoun-oti-mallon-vriskete-se-trikimia-en-kranio/

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!