Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Μύκονος : Το νησί των ανέμων και της τέχνης

TEXNH-video-graffiti-1024x768

Το ετερόκλητο πλήθος που αναζητεί κάθε χρόνο τον μύθο του στην Ελλάδα μέσω Μυκόνου μπορεί να ξεφύγει για λίγο από την πεπατημένη και να δει πολλή (και καλή) τέχνη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου είναι ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Ολοκληρώθηκε το 1902 για να στεγάσει τα ευρήματα από τον «Βόθρο της Καθάρσεως» (426/5 π.Χ.) από ανασκαφή στη Ρήνεια το 1898-1900, ενώ πρόσφατα άρχισε να γίνεται πιο εξωστρεφές και να αποκτά σχέσεις με τη σύγχρονη τέχνη, φιλοξενώντας εκθέσεις όπως η «The Palace at 4 a.m.» που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΝΕΟΝ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα στο Ματογιάννι, φέρει το όνομα «Μαρία Ιγγλέση» και λειτουργεί την περίοδο του καλοκαιριού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προσφέροντας βήμα σε καλλιτέχνες μέσα από περιοδικές εκθέσεις.

Πάντως το εικαστικό γεγονός της χρονιάς για τις Κυκλάδες, μια «εγκατάσταση» που συζητήθηκε και προβλήθηκε όσο λίγες, είναι η έκθεση «Sight» στη Δήλο, μια φιλόδοξη παραγωγή με 29 γλυπτά του διάσημου και βραβευμένου με Turner Βρετανού Αντονι Γκόρμλεϊ.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου καταγράφει την εικαστική κίνηση στο Νησί των Ανέμων που εκτός από αρχαιολογικό μουσείο και δημοτική πινακοθήκη, διαθέτει και φημισμένες γκαλερί, ακόμη και δική του Μπιενάλε.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Πηγή: https://www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!