Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Μήλος: Ψήφισμα κατά της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

7d0ab6a8f5c3b02d19b2679ad93dfc37_XL

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Mήλου σε Συνεδρίασή του, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 αποφάσισε  με την υπ’ αριθμ. 208/2014 ομόφωνη Απόφασή του, να συνταχθεί Ψήφισμα κατά της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ως εξής: Λαμβάνοντας υπόψη:

Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές.

Την απομόνωση των νησιών μας λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης και των απρόβλεπτων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην Νησιωτική Ελλάδα και επιβάλουν γενναίες και διαφοροποιημένες λύσεις που θα σέβονται την συνταγματικά κατοχυρωμένη από το άρθρο 101 Νησιωτικότητα.

Το αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ στις ίσες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, υγείας και παιδείας.

Αλλά και:   

Ότι η διατήρησή του είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης για τα νησιά κι όχι προνόμιο.  

Ότι η πιθανή απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις των νησιών σε «λουκέτα» με δραματική αύξηση της ανεργίας, πλήττοντας καίρια τον τουρισμό της χώρας μας, καταδικάζοντας οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας, υπονομεύοντας   ολοσχερώς την νησιωτική οικονομία.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωσή μας στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ Οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού μας στην εξαθλίωση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Τη διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ όπως ισχύει σήμερα στα νησιά μας ως την ελάχιστη δήλωση ανταπόκρισης του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ποικίλα οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!