Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Mini συνέντευξη με τον Ανδρέα Κολάτσα υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

60812521_2400736810210179_8084849839604498432_n

Συμμετέχετε για πρώτη φορά στις εκλογές Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του Θεοδόση Σουσούδη;

Εδω και δυο χρόνια εξαιτίας της αποχώρησης από το συνδυασμό αρκετών δημοτικών συμβούλων από την Υδρούσα είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου για την ελλειπή εκπροσώπηση της περιοχής προς τον Δήμαρχο ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να <<καλύψει»» αυτό το κενό και με παρότρυνε να ασχοληθώ με τα τοπικά. Πιστεύω στις δυνατότητες του νυν Δημάρχου στο όραμα του για το νησί καθώς και στην ικανότητα του που τον ξεχωρίζει από τους άλλους υποψηφίους να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού αυτή την στιγμή και πως μπορεί να λυθεί;

Θεωρώ πως ο μικρός αριθμός των μόνιμων κατοίκων καθώς και η κατανομή τους στο νησί δεν επιτρέπει καταρχήν να λειτουργήσει η τοπική οικονομία ούτε είναι εύκολο να λυθεί σε πολλές περιοχές το ίδιο πρόβλημα πχ ύδρευση  με μικρό κόστος. Η λύση είναι καταρχήν κίνητρα για μόνιμη εγκατάσταση καθώς και για την απόκτηση παιδιών . Τα κίνητρα αυτά μπορεί να είναι οικονομική ελάφρυνση δημοτικών φόρων, δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, έκπτωση σε μετακινήσεις, θέσεις εργασίας μέσα από αναπτυξιακά έργα στο νησί,προγράμματα ασφάλισης υγείας καθώς και πρόσβαση σε κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο.

Περίμενα να μου πείτε για την διαχείριση των απορριμμάτων ή να κάνετε κάποια αναφορά για τις ανεμογεννήτριες…

Η κατασκευή του ΧΥΤΥ στην θέση Πλούσκα εφόσον κριθεί θετικά από το ΣτΕ θα συνεχίσει κανονικά αλλιώς θα γίνει επανεκτίμηση περιοχής το οποίο σημαίνει αλλά 4 χαμένα χρόνια ,παρόλα αυτά ο Δήμαρχος ,εγώ και οι άλλοι σύμβουλοι θα φροντίσουμε να τηρηθούν οι προδιαγραφές ,είμαι όμως πολύ αισιόδοξος και το υπόσχομαι προσωπικά ότι η ανακύκλωση που θα πετύχουμαι θα ξεπεράσει καθε προσδοκία. Οσο για τις ανεμογεννήτριες είμαι αντίθετος  και  θα αντιπρότεινα αυτές του καθέτου άξονα που δεν ξεπερνουν τα 20μ υψος ή γιατι όχι ανεμόμυλους στο στυλ Ολλανδιας

Η Ανδρος στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για τον τομέα αυτό;

Η πρόταση μου είναι το νησί να παραδειγματιστεί από την Νάξο όπου στην ίδια έκταση με έναν δυνατό αγροτικό συνεταιρισμό υπάρχει σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό καθώς και η διάθεση-προβολή των προϊόντων μας στο εσωτερικό της χώρας σε σημεία πώλησης. Η ύπαρξη υποδομών όπως οδικό δίκτυο, λιμάνια – μαρίνες ,ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, πολιτιστικές εκδηλώσεις,συγκοινωνίες, τουριστική παιδεία θεωρούνται αυτονόητα και θα τα πραγματοποιήσουμε εντός της τετραετίας.Η συνεργασία με τους συλλόγους επαγγελματιών θεωρείτε απαραίτητη σε κάθε επίπεδο.

Σας ευχαριστώ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία…

Και εγω σας ευχαριστώ και να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας ότι την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε Δημοτικούς Συμβούλους αν και επιθυμούμε στο συνδιασμό μας μια καθαρή νίκη.

Βιογραφικό

Ανδρέας Κολάτσας του Βασιλείου και της Ελένης Γεννημένος το 1970 μόνιμος κάτοικος Ανδρου ( Απροβάτο μέχρι το 2005 ,Μπατσί μεχρι σήμερα) . Αποφοίτησα απο το Γυμνάσιο Γαυρίου (1984) και το Εμπειρίκειο Λύκειο (1987). Φοίτησα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,τμήμα Μαθηματικών όπου εκτός από τις κλασικές σπουδές Μαθηματικών εντρύφησα στα Αναλογιστικά Μαθηματικά ,θεωρία κινδύνου & αντιμετώπιση κρίσεων. Από το 1998 διδάσκω Μαθηματικά στο νησί μας ως ελεύθερος επαγγελματίας μεταδίδοντας γνώσεις αλλά και ήθος στους μαθητές μου. Παντρεμένος απο το 2015 με την Ελένη Ζάγκα του Θωμά, απόφοιτο Φιλολογίας ,συνεχίζουμε μαζί το διδακτικό έργο μας προς τους νέους του νησιού μας. Επίσης απο τις αρχές του 2019 ασχολούμαι με τον κλάδο του τουρισμού στην οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο Μπατσί απο το 1980

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!