Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Μήνυμα Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη για την 28η Οκτωβρίου

 

3

Ανδριώτισσες, Ανδριώτες.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου μοιάζει και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τότε μια χούφτα περήφανοι άνθρωποι, σ΄ αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη επέλεξαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στην παντοκρατορία των κατακτητών. Με μοναδικά όπλα τη φλόγα στην αδούλωτη ψυχή τους και με το πάθος τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Σε πείσμα της λογικής, τα κατάφεραν, δείχνοντας πως τίποτε δεν είναι αδύνατο αν το θέλεις πραγματικά. Τα κατάφεραν και χάρισαν σε εμάς την ελευθερία μας και την τιμή να λεγόμαστε υπερήφανοι Έλληνες.

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οφείλουμε να την κρατάμε στη μνήμη μας και να την διδάσκουμε στα παιδιά μας όχι σαν ένα πολεμικό γεγονός, αλλά σαν παράδειγμα που αναδεικνύει το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και της υπερηφάνειας, σαν παράδειγμα που δείχνει πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε σαν Έλληνες σαν Ανδριώτες, όταν είμαστε ενωμένοι.

Σήμερα 74 χρόνια μετά, η πατρίδα μας βιώνει έναν άλλο πόλεμο τον οικονομικό. Μαζί με αυτόν έρχεται και η μεγάλη κρίση των αξιών, που είναι πολύ σημαντική για την συνοχή της κοινωνίας μας.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να εμπνευσθούμε από το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘40, από το παράδειγμα των πατεράδων μας και των παππούδων μας, από το παράδειγμα της μάνας και της γυναίκας που βίωσαν τον πόλεμο και την κατοχή και να ακολουθήσουμε ακριβώς τον ίδιο δρόμο –τον δικό τους δρόμο:
Ενωμένοι όπως τότε, σα μια γροθιά, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια αξιοπρεπή και περήφανη πορεία.
Με ομόνοια, με συνεργασία και πολύ δουλειά. Με αλληλοβοήθεια, με εντιμότητα και αγάπη τόσο για την πατρίδα όσο και για την μικρή  πατρίδα την Άνδρο μας.
Αν τα κάνουμε αυτά, είναι βέβαιο πως θα βγούμε νικητές και πως αυτή η σκληρή δοκιμασία που όλοι μας περνάμε θα μας κάνει πιο δυνατούς.

Το έπος του ’40, το ΟΧΙ της υπερηφάνειας μας, αναδεικνύουν περίτρανα το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και μας δείχνουν με σιγουριά και ασφάλεια, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!