Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Μήνυμα Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για την Ημερίδα «Οδηγός, Όχημα, Συνεργεία»

lotsaris

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Σωματείο Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Φανοποιών, Βουλκανιζατέρ, Ελαστικών Άνδρου για τη διοργάνωση της Ημερίδας ΟΔΗΓΟΣ, ΟΧΗΜΑ & ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το Υπουργείο Συγκοινωνιών Σύρου και την Ομοσπονδία Επισκευαστών Άνδρου.

Στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, ο κλάδος σας πλήττεται ανεπανόρθωτα με συνέπεια οι εν λόγω επαγγελματίες  να δίνουν καθημερινά αγώνα για την οριακή διατήρηση των επιχειρήσεων τους.

Η μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων , η αύξηση του κόστους των καυσίμων, των ανταλλακτικών, των ασφαλίστρων και των τελών κυκλοφορίας, έχει σαν συνέπεια την αποφυγή συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών και βλαβών, λόγω οικονομικής αδυναμίας του  κατόχου και χρήστη του οχήματος,  

Σύμφωνα με έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πέντε στους δέκα καταναλωτές απαντούν ότι είναι συνεπείς στα σέρβις των αυτοκινήτων τους, ενώ τρεις στους δέκα ομολογούν ότι κάνουν όποτε μπορούν. Εκείνο που προκαλεί, πάντως, ανησυχία είναι ότι δύο στους δέκα ιδιοκτήτες ΙΧ λένε ότι κάνουν σέρβις, όταν δεν πάει άλλο…

 Να προσθέσω ότι οδική ασφάλεια δεν σημαίνει μόνο ασφαλές όχημα  και σωστή οδηγητική συμπεριφορά  αλλά και Ασφαλές οδικό δίκτυο.

Κινούμενος λοιπόν με αυτό το σκεπτικό θέλω να σας ενημερώσω ότι κύριος στόχος μας είναι η στελέχωση και η λειτουργία άμεσα της Τεχνικής Υπηρεσίας Άνδρου, προκειμένου να παρέχουμε ολοκληρωμένα έργα υποδομής και ανάπτυξης στο νησί μας, που ως γνωστό έχει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο στις Κυκλάδες.

Τέλος εύχομαι ο σημαντικότατος κλάδος σας να βρει το βηματισμό του και να κατορθώσει να επανακάμψει. Τέτοιες ημερίδες σαν τη σημερινή συμβάλλουν στην ανάκαμψη του κλάδου. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

 Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!