Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη στην Πάρο

ad5aaeb16906f73423bafc74d16cb9c3_L

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάρου.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος, στην εισήγηση του τόνισε ότι στον Προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου, αποτυπώνεται με σαφήνεια η στρατηγική και οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής για την επόμενη χρονιά. Επίσης, δίνεται έμφαση στην αύξηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημοτικής πολιτικής.

Ο προϋπολογισμός του 2015 καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπ” όψιν:

Τη μείωση κατά  60% περίπου της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Ο.Τ.Α τα προηγούμενα χρόνια, η οποία θα εξακολουθήσει να ισχύει και την επόμενη χρονιά. Την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία συνεπάγεται αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες για το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Ωστόσο όπως αναφέρουν από την πλευρά του δήμου παρά τις δυσμενείς οικονομικές

συνθήκες, ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό χαρακτήρα, εντείνοντας τις προσπάθειες εξορθολογισμού των δαπανών του Δήμου.

Αναλυτικότερα, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει:

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το έτος 2015, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, μείωση από 30% έως 50% των δημοτικών τελών σε άτομα με αναπηρία, μείωση για πρώτη φορά τελών κοινόχρηστων χώρων κατά  50% στους νέους επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια της δραστηριοποίησης τους εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Η ηλικία του νέου επιχειρηματία να μην υπερβαίνει τα 30 έτη

 2. Η επιχείρηση να λειτουργεί ως Ατομική επιχείρηση

 3. Να αφορά την πρώτη έναρξη στο ΑΦΜ του νέου επιχειρηματία

 Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος δείχνει ότι στηρίζει έμπρακτα τους νέους στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε όλοι. Μεταξύ άλλων υπάρχει πρόβλεψη δαπάνης για αεροδιακομιδές (εβδομήντα χιλιάδες ευρώ), συνέχιση του έργου αφαλάτωσης, αύξηση των δαπανών για την παιδεία και ειδικότερα για την συντήρηση των σχολείων και των παιδικών χαρών. Τέλος υπάρχει πρόβλεψη δαπάνες  ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΎ των δημόσιων χώρων με σκοπό την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος δήλωσε ότι:  «Ο προϋπολογισμός αυτός οφείλει και μπορεί να γίνει ένα εργαλείο στήριξης της κοινωνίας, ένα εργαλείο ανάπτυξης αλλά και εξορθολογισμού και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου. Τολμάμε και εισάγουμε νέες ιδέες , νέα φιλοσοφία , νέα προγράμματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε. 

Πηγή: http://www.koinignomi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!